Claudiu Zamfir

Fermă românească livrează cartofi pentru chipsurile Lay's

Thumbnail

Un grup românesc de firme cu afaceri în agricultură livrează cartofi companiei americane Pepsico, pentru brandul ei de chipsuri Lay's.

Grup Şerban Holding, fondat de antreprenorul Nicolae Şerban, a semnat un nou contract cu PepsiCo România privind dezvoltarea programului pentru livrarea de cartofi pentru chipsurile Lay’s produse la noi în țară, potrivit unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

Acesta este cel de-al treilea an de colaborare dintre companie și PepsiCo. Acțiunile Grup Șerban vor debuta pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier GSH în data de 28 februarie 2022.  

„Producția de cartofi pentru industrializare contribuie la creșterea cifrei de afaceri a grupului, și prin urmare a profitului și fluxului de numerar, aducând un venit de 50 mii de lei per ha. Un hectar de cartofi pentru chips generează același venit realizat de patru hectare de cereale sau oleaginoase. De asemenea, odată cu reînnoirea acestei colaborări avem în plan scurtarea lanțului de aprovizionare prin adăugarea de servicii de depozitare pentru 35% din producție”- a declarat Ovidiu Bucătaru, director financiar al Grup Șerban Holding.   

În vederea majorării capacității de producție pentru această cultură intensivă, Grup Șerban Holding investește într-un sistem de irigații adaptat noilor direcții ale Pactului Verde European. Prin noul sistem, irigațiile sunt efectuate prin picurare, o metodă prin care consumul de apă este redus cu 50%, costurile cu energia cu 30%, iar utilizarea fertilizanților și a pesticidelor scade cu 50%, respectiv 25%. Costul unei astfel de investiții se ridică la aproximativ 20 mii de lei/ha.  

La finalul anului 2021, compania a atras 12,7 milioane de lei de la investitori în cadrul unui plasament privat pentru acțiunile sale. Capitalul atras va contribui la continuarea proiectelor de dezvoltare ale grupului. Odată cu listarea acțiunilor GSH pe piața AeRO a Bursei de Valori București în data de 28 februarie 2022, Grup Șerban vizează continuarea utilizării mecanismelor de finanțare prin piața de capital pentru dezvoltarea ulterioară a afacerilor companiei. Grup Șerban are în plan continuarea atragerii în fiecare an de finanțări cuprinse între 25 și 50 milioane de lei prin care să dezvolte toate liniile de business ale grupului.

În anul 2020, Grup Șerban Holding a înregistrat, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 311,8 milioane de lei și un profit net de 24 milioane de lei.

Grup Șerban Holding este un grup de firme cu capital românesc ce și-a început activitatea în Onești, în 1994. Structura grupului este integrată și are următoarele domenii de activitate: agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și legume, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie, alimentație publică (lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban), distribuție și transport.

 

Parallax

Vizualizari
463
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri