Denisa Crăciun

Fermă agricolă din județul Constanța, achiziționată de o companie deținută de investitori danezi

Ferma agricola 2023

O companie ce exploatează terenuri agricole achiziționează o fermă agricolă cu o suprafață de aproximativ 1.370 de hectare în județul Constanța.

Grupul JD Agro Cocora deținut de investitori danezi prin Romania Farm Invest A/S spune că noua proprietate achiziționată va fi integrată în cadrul fermei JD Agro Amzacea, aflată în comuna Amzacea, Constanța, potrivit unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

Investiția realizată pentru această nouă achiziție a fost în valoare de 10 milioane de euro. Această decizie a venit ca un pas firesc în dezvoltarea companiei pe plan local, fiind în linie cu planurile Grupului de a se consolida atât prin achiziții, cât și prin arendarea de terenuri agricole. De altfel, până în 2025, vizăm administrarea unei suprafețe totale de peste 20.000 de hectare la nivel local”, spune Hans Poulsen, CEO JD Agro Cocora.

Ferma achiziționată a aparținut unui fermier francez care a pornit afacerea în 1998. Ferma are o suprafață totală de aprox. 1.370 de hectare, din care 760 de hectare se află în proprietate, iar 610 de hectare în arendă și în prezent nu necesită investiții suplimentare, astfel că poate fi deja integrată în circuitul agricol al grupului.

Odată cu noua investiție, ferma JD Agro Amzacea se va extinde cu 35% din punct de vedere al suprafeței și va ajunge la un total de 5.400 de hectare, distribuite în localitățile Amzacea, Chirnogeni și Topraisar, se mai arată în comunicat.

„Investiția realizată în ferma din zona Constanța ne aduce cu un pas mai aproape de obiectivele setate de consolidare a prezenței pe plan local. Astfel, prin acest demers, grupul JD Agro Cocora va exploata în total 17.000 de hectare, din care 42% se află în proprietate, respectiv 7.200 de hectare”, a mai adăugat Hans Poulsen.

Grupul mai a deține o fermă agricolă în județul Ialomița. Aceasta administrează o suprafață de 11.600 de hectare.

Suprafețele deținute sau arendate de companie, care susține că în 2022 a înregistrat o cifră de afaceri de 26,4 milioane de euro, sunt cultivate preponderent cu cereale.

----

Citește și:

Noua Măsură 2-2022: Comunicate/anunțuri mass-media pe StartupCafe. Preț, eligibilitate, model de comunicat, în proiectele "IMM AGRI-FOOD"

Parallax

Vizualizari
565
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri