Claudiu Zamfir

Startup-ul românesc de comerț online cu telefoane SH recondiționate fenix.eco intră în hiprmarketuri fizice

Thumbnail

Platforma românească fenix.eco, de comerț online cu telefoane mobile second hand recondiționate, se extinde și în himermarketuri fizice, a anunțat, luni, startup-ul, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Smartphone-urile recondiționate de startup-ul românesc sunt acum disponibile la  vânzare în Auchan Titan și Auchan Drumul Taberei, București, ca parte a unui proiect pilot.

Peste 10 modele Apple și Samsung recondiționate sunt expuse în secțiunea IT & Electrocasnice a hipermarketului, în cadrul unui stand dedicat. În funcție de rezultatele proiectului pilot, distribuția poate fi extinsă și în alte magazine Auchan din România.

Lansat în aprilie 2020, fenix.eco a început să funcționeze ca un magazin online care are disponibile în oferta sa peste 20 de modele de smartphone-uri recondiționate, la prețuri cu până la 50% mai mici decât cele noi.

Pe lângă device-urile recondiționate, telefoanele fenix.eco sunt livrate cu accesorii noi, precum și cu o garanție de 12 luni. Compania vinde patru mărci de telefoane  (Apple, Samsung, Sony și Huawei). Gama Apple reprezintă 80% din vânzările fenix.eco, cel mai bine vândut model fiind iPhone 8.

„Am intrat pe piața smartphone-urilor din România în urmă cu șapte luni, oferind telefoane recondiționate cu multe dintre avantajele unor modele noi. Combinând vânzările magazinului nostru online www.fenix.eco cu cele din spațiul fizic din Auchan, ne așteptăm la o creștere și mai accelerată a vânzărilor”, a spus fondatorul magazinului online, Grégoire Vigroux.

Startup-ul Fenix.eco a fost lansat în aprilie 2020, în plină pandemie de coronavirus COVID-19.

Grégoire Vigroux (39 de ani), un antreprenor stabilit la București,  a investit 200.000 de euro în startup-ul românesc de comerț online.

El este business angel și antreprenor în serie, cofondator al Telus România (cunoscută anterior drept CallPoint), parte a unei companii canadiene de outsourcing în acest moment.

De asemenea, Vigroux investește pe piața media din România, în publicații destinate în principal comunității de expați: Le Petit Journal (limba franceză), Romania Insider (limba engleză). A abordat și domeniul criptomonedelor: exchange-urile Bitcoin Romania și  BTR Exchange).

Vigroux a realizat a realizat investiții și în domeniul imobiliar, în spațiul de co-working Puzl și mai recent la NOD Makerspace.

Al doilea cofondator al fenix.eco este Adrien Arnoux, cu experiență de e-commerce, ca fost manager în cadrul companiei americane Amazon.

 

Parallax

Vizualizari
404
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri