Adi Iacob

Facebook testează o nouă aplicație derivată din Instagram, doar pentru prieteni apropiați

Thumbnail

Facebook testează o aplicație spinoff din Instagram ― numită Threads ― prin care utilizatorii să poată comunica doar cu prietenii apropiați. Threads, care este proiectată ca o aplicație însoțitoare pentru Instagram, invită utilizatorii să ofere prietenilor apropiați informații precum locația sau câtă baterie mai au la telefon. De asemenea, spinoff-ul Instagram funcționează și ca o aplicație obișnuită de mesagerie ― permițând utilizatorilor să trimită mesaje text, imagini și videoclipuri, folosind instrumentele creative ale Instagram. 

Jurnalista Casey Newton de la The Verge a vizualizat capturi de ecran ale versiunii de test a aplicației și spune că Threads seamănă foarte mult cu actuala funcție de mesagerie directă a Instagram, cu excepția faptului că mesajele apar într-un feed central alături de poveștile prietenilor (Stories), iar un cerc verde indică faptul că aceștia sunt activi. 

De asemenea, imaginile obținute de The Verge prezintă o funcție prin care utilizatorii pot distribui automat locația, oferindu-le prietenilor posibilitatea să vadă în timp real unde se află, dacă este în mișcare sau cu ce viteza se deplasează.

Nu este clar când sau dacă va fi lansată aplicația. Facebook ar putea pune capăt dezvoltării înainte de lansarea aplicației pentru publicul larg, așa cum s-a întâmplat cu Direct (o aplicaţie dedicată numai mesajelor; proiectul a fost început în 2017, dar compania a renunțat la el în mai 2019) .

Însă, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat în martie că vede mesageria privată ca viitorul companiei. Threads pare să fie cel mai recent efort al companiei pentru ca această viziune să devină realitate.

Totuși, majoritatea funcțiilor prezente pe noua aplicație la care lucrează Facebook, sunt deja disponibile pe Snapchat. De exemplu, utilizatorii Snapchat pot folosi harta Bitmoji pentru a-și urmări prietenii sau pot posta imagini și videoclipuri pentru o audiență mai mică - precum prietenii apropiați. 

Snapchat are aproximativ 190 de milioane de utilizatori activi zilnic, potrivit Vox.com, mult mai puțini în comparație cu cei 500 de milioane de oameni care folosesc Instagram în fiecare zi.
 

Parallax

Vizualizari
574
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri