Claudiu Zamfir

Unul dintre fondatorii Facebook a strâns un fond de investiții de 400 de milioane de dolari pentru startup-uri

Thumbnail

Unul dintre fondatorii rețelei sociale Facebook, Eduardo Saverin, care are și origini românești, a strâns un nou fond de 406 milioane de dolari, pentru a face investiții în startupuri, relatează TechCrunch.com.

Acesta este al doilea fond strâns de firma sa de investiții, B Capital. Fondul poate începe să facă investiții în startup-uri, dar mai acceptă investitori să i se alăture.

Eduardo Saverin (36 de ani), rezident la Singapore, s-a concentrat până acum pe startup-uri din Asia.

Saverin, care are o avere estimată la 10 miliarde de dolari, este unul dintre cei care au fondat facebook în anul 2004, alături de Mark Zuckerberg, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz și Chris Hughes.

Eduardo Luiz Saverin s-a născut în anul 1982 la Sao Paulo, Brazilia, într-o familie bogată de etnie evreiască. Potrivit Forbes.com, bunicul său patern, Eugen Saverin (Severin, după alte surse), evreu născut în România, a fondat în anul 1952, în Brazilia, un mare lanț de comerț cu îmbrăcăminte pentru copii, Tip Top.

Pe când Eduardo avea 11 ani, el și familia au emigrat în SUA din motive politice. La Miami, Roberto Saverin, tatăl lui Eduardo, a făcut afaceri prospere în domeniul farmaceutic.

Astfel, Eduardo a căpătat și cetățeania americană, pe lângă cea braziliană. În 2011, însă,  înainte de listarea Facebook la bursă, co-fondatorul rețelei sociale s-a mutat la Singapore și a renunțat la cetățeania SUA. Eduardo Saverin, care mai avea cam 2% din Facebook, ar fi reușit să economisească aproximativ 700 de milioane de dolari din evitarea taxelor americane, în felul acesta, potrivit presei internaționale. 

Parallax

Vizualizari
1159
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri