Claudiu Zamfir

Facebook renunță la proiectul său crypto, Diem (fosta Libra)

Thumbnail

Facebook avea planuri mari cu proiectul său crypto, când l-a fondat, în 2019, dar acum, după nici 3 ani de atunci, renunță la acesta, tehnologia fiind cumpărată de o bancă americană.

Tehnologiile și alte active din proiectul criptomonedei propuse Diem (fosta Libra) vor fi vândute către Silvergate Capital Corporation, o bancă americană clasică, dar foarte tehnologizată. Anunțul a fost făcut luni de Asociația Diem, din care fac parte, alături de Meta (compania-mamă a Facebook), încă 25 de membri.

Părțile nu au dezvăluit valoarea tranzacției, dar, potrivit Wall Street Journal, prețul este de numai 200 de milioane de dolari, o sumă mică dacă o raportăm la valoarea companiilor asociate și la ambițiile cu care a început proiectul.

Inițial, Facebook a anunțat proiectul Libra (devenit Diem între timp), în 2019, ca fiind o viitoare criptomonedă. Ulterior, ambițiile lui Mark Zuckerberg s-au lovit de reacția sceptică a autorităților americane și a altor guverne. În urma acestor reacții, proiectul crypto s-a orientat către un sistem de tipul stable coin, o monedă digitală susținută de dolarul american. Practic, au fost eliminate principalele elemente de descentralizare, dereglementare și de speculație din piața crypto.

Proiectul Diem a primit o lovitură puternică mai ales atunci când s-au retras asociați ca Visa, Mastercard, PayPal și eBay.

 

 

Parallax

Vizualizari
826
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri