Raluca Abrihan

Facebook vrea să plătească sute de mii de utilizatori să renunţe la reţeaua de socializare

Thumbnail

Facebook vrea să realizeze un studiu prin care va plăti până la 400.000 de utilizatori să renunţe la Facebook şi Instagram în perioada de campanii electorale, scrie BusinessIsider.

Facebook plănuieşte să desfăşoare această cercetare în parteneriat cu 17 instituţii externe de cercetare din mediul academic şi își propune prin acest studiu să „înțeleagă mai bine impactul Facebook și Instagram asupra atitudinilor și comportamentelor cheie când vine vorba de alegerile politice”.

„Vom examina impactul asupra modului în care oamenii interacționează cu produsele noastre, inclusiv conținutul shareuit în News Feed și pe Instagram, și rolul caracteristicilor precum sistemele de clasificare a conținutului”, a spus compania, cerând unor utilizatori Facebook și Instagram să își dezactiveze conturile sau să fie de acord cu „schimbări specifice” ale interacţiunilor pe care le au pe cele două aplicaţii, înainte de alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie și până în decembrie.

Publicaţia americană are şi câteva capturi de ecran ale notificărilor trimise unor utilizatori Instagram săptămâna aceasta, prin care compania îi întreabă câţi bani ar vrea să primească pentru a-și dezactiva conturile, oferindu-le opțiuni de 10 dolari, 15 dolari sau 20 de dolari pe săptămână. Facebook se așteaptă să participe între 200.000 și 400.000 de persoane la acest studiu.

 

Parallax

Vizualizari
6699
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri