Claudiu Zamfir

Mark Zuckerberg a vândut acţiuni Facebook de aproape 500 de milioane de dolari într-o singură lună

Thumbnail

Mark Zuckerberg, președinte și director general al Facebook, și-a vândut în februarie 2018 acţiuni pe care le deținea în companie în valoare de aproape 500 de milioane de dolari, pentru finanţarea fundaţiei Chan Zuckerberg Initiative (CZI), potrivit datelor raportate de companie.

Conform Reuters, citată de News.ro, vânzarea nu este o supriză, făcând parte din planul lui Zuckerberg de a intensifica vânzările de acţiuni pentru finanţarea iniţiativei de investiţii caritabile, înfiinţată în decembrie 2015 împreună cu soţia sa, Priscilla Chan.

Două declaraţii depuse joi  la autoritatea de reglementare a sectorului financiar arată că Zuckerberg a vândut 685.000 de acţiuni, în valoare de  125,4 milioane de dolari, în ultimele trei zile ale lunii februarie, astfel că totalul de luna trecută a ajuns la 2,7 milioane de acţiuni vândute, în valoare de 482,2 milioane de dolari, potrivit calculelor Reuters.

„Aceste vânzări sunt un nou pas în procesul declanşat de Mark în septembrie, pentru finanţarea activităţii Chan Zuckerberg Initiative în domeniul ştiinţei, educaţiei şi domenii legate de justiţie şi oportunitate. Fondurile vor susţine o serie de activităţi filantropice ale CZI şi operaţiunile acesteia în anii care vor veni”, a declarat un purtător de cuvânt al CZI.

Zuckerberg a declarat în septembrie că în următoarele 18 luni va vinde 35-75 de milioane de acţiuni Facebook, în valoare de până la 13 miliarde de dolari, la preţul actual al titlurilor.

Miliardarul din Silicon Valley a spus că va dona 99% din acţiunile Facebook pe care le deţine către CZI, care la momentul anunţului valorau circa 45 de miliarde de dolari.

Acesta a vândut acţiuni în valoare de 1,6 miliarde de dolari în 2016 şi 2017, potrivit site-ului Recode, specializat în domeniul tehnologiei.

Fundaţia înfiinţată de Zuckerberg este similară cu cea creată de Bill Gates şi soţia sa Melinda Gates, şi cu Buffett Foundation, fundaţia miliardarului Warren Buffett.

Parallax

Vizualizari
2356
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri