Raluca Abrihan

Facebook îi pedepseşte pe cei care au încălcat regulile şi în trecut: Fără transmisiuni live

Thumbnail

Facebook va introduce noi restricţii pentru transmisiunile live, în special ca răspuns la tragedia de luna trecută din Noua Zeelandă. Utilizatorii care au încălcat regulamentul reţelei în trecut nu vor mai putea să posteze video-uri transmise în direct.

Noile restricţii ar urma să fie întroduse treptat începând din această lună, potrivit smt.com, citat de businessinsider.com.

Ideea de a aplilca pedepsele retroactiv, şi asupra utilizatorilor care au încălcat regulamentul reţelei cum mai multă vreme în urmă, îi aparţine lui Sheryl Sandberg, COO Facebook, ca urmare a tragediei din Noua Zeelanda, când uciderea a 50 de persoane a fost transmisă live pe Facebook de către atacator.

“Ni s-a spus că e nevoie să facem mai mult şi suntem de acord. Ca urmare a cumplitului atac vom lua trei măsuri: vom înăspri regulile pentru utilizarea Facebook Live, vom merge mai departe cu strategia de combatere conţinutului extremist şi să susţinem comunitatea din Noua Zeelandă”, a declarat Sandberg.

Cu toate acestea atorităţile australiene cer platformei ca videourile live să aibă o întârziere de transmisiune, o practică întâlnită la televiziuni pentru a cenzura conţinutul nepotrivit. Însă, Facebook susţine că ar fi o măsură foarte greu de implementat având în vedere că sunt milioane de transmisiuni live pe zi, iar această măsură ar putea îngreuna revizuirea conţinutului.

Şefa Faceeok pe Europa, Nicola Mendelsohn, explica în urmă cu câteva săptămâni că una dintre strategiile reţelei este de a creşte viteza de eliminare a conţinutului inadecvat:

Pot să spun azi ce n-aş fi putut spune în urmă cu doi ani, Facebook reuşeşte în proporţie de 99% să elimine conţinutul pe care teroriştii ISIS sau Al-Qaeeda vor să-l facă public, înainte ca el să ajungă pe platforma noastră.

De asemenea, am creat instrumente ca să ne asigurăm ca utilizatorii pot raporta mai uşor continutul care pormovează ura sau ştirile false.

Echipa celor care se ocupă de revizuirea de conţinut a fost crescută în ultima perioadă de la 10.000 la 30.000 de persoane.

UE vrea amenzi uriaşe pentru firmele de internet care nu elimină rapid conţinutul extremist. Ce spune propunerea de lege

 

 

 

Parallax

Vizualizari
1196
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri