Denisa Crăciun

Facebook și Instagram ar putea fi închise în Europa

Thumbnail

Rețelele sociale Facebook și Instagram ar putea fi închise în Europa, în această vară, după ce Autoritatea irlandeză pentru protecția datelor ar fi decis pentru a doua oară să interzică transferul de date ale firmelor către SUA, potrivit Politico.

Comisia irlandeză pentru protecția datelor i-a informat joi pe omologii săi din Europa că ar putea bloca Meta, compania mamă a Facebook și Instagram, să trimită date ale utilizatorilor europeni către SUA, conform sursei citate.

De-a lungul timpului, Meta a purtat dispute inclusiv în justiție cu activiștii europeni care militează pentru protecția datelor.

Dacă decizia Autorității irlandeze va fi confirmată de grupul de autorități europene de reglementare în domeniul protecției datelor, ar putea avea un impact major în mediul de afaceri din Europa.

Disputa cu privire la transferul de date a început în 2020, când Curtea de Justiție a Uniunii Europene a dat o decizie împotriva mecanismului Data Protection Shield, care reglementa transferul de date UE-SUA.

„Dacă nu se adoptă un nou cadru transatlantic de transfer de date și nu ne putem baza în continuare pe SCC sau pe alte mijloace alternative de transfer de date din Europa către Statele Unite, probabil că nu vom putea oferi unele dintre cele mai importante produse și servicii, inclusiv Facebook și Instagram, în Europa”, spunea Meta într-un document depus în martie 2022 la Comisia americană pentru valori mobiliare și burse.  

Totuși, problema transferului de date dintre Uniunea Europeană și Statele Unite, care afectează afacerile online, precum Google sau Facebook, pare să fie mai aproape de soluționare.

Comisia Europeană și Guvernul SUA au anunțat că au ajuns la un acord de principiu pentru un nou Cadru transatlantic de protecție a datelor (Trans-Atlantic Data Privacy Framework), care va favoriza transferul de date UE-SUA. 

Parallax

Vizualizari
1504
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri