Claudiu Zamfir

Ungurii pot câștiga bani din evenimente pe Facebook

Thumbnail

Vecinii unguri care au mici afaceri pot câștiga bani din evenimente online, pe Facebook, cu ajutorul unei noi funcții introduse de gigantul social media în 20 de țări, printre care nu se află însă și România.

Diverse cursuri de dans, fitness, gastronomie sau workshop-uri de design ori contabilitate - acestea sunt câteva exemple de evenimente online, video organizate de creatori și firme mici pe paginile lor de business, ca modalitate de a-și ține aproape clienții, pe timp de pandemie.

Acum rețeaua socială a lansat în anumite țări o funcție prin care aceste mici afaceri pot organiza astfel de evenimente contra cost, clienții plătind prin aplicația Facebook.  

Rețeaua socială a anunțat că nu va percepe niciun ban din ce obțin micile afaceri, pentru a le ajuta. La rândul său, gigantul IT Google nu ia niciun ban din aceste plăți online, prin aplicația Facebook de pe telefoanele cu Android, sistem de operare deținut de Google.

În schimb, cei de la Facebook se plâng că au încercat în zadar să ajungă la o înțelegere cu Apple să nu mai ia procentul de 30% pe care îl oprește din aplicațiile de pe sistemul de operare iOS (de iPhone).

„Am solicitat Apple să-și reducă taxa de 30% pe care o aplică în App Store sau să ne dea voie să oferim serviciul Facebook Pay, astfel încât să putem să absorbim noi întregul cost pentru afacerile afectate de COVID-19. Din păcate, a respins ambele solicitări, iar IMM-urile vor fi plătite numai cu 70% din venitul lor obținut cu greu. Facebook aplică o scutire de comisioane pentru evenimentele online plătite și vom menționa clar alte comisioane din produsul nostru”, a comunicat Facebook, pe blogul său.

Doar 20 de țări au acces momentan la acest serviciu de evenimente cu plată pe Facebook, printre care SUA, Marea Britanie, Canada. România nu se află pe listă, dar, dintre vecinii noștri, Ungaria și Ucraina beneficiază. De asemenea, Spania și Italia, două țări cu mari comunități de români, se află printre statele în care Facebook a introdus serviciul.

Parallax

Vizualizari
1169
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri