Claudiu Zamfir

eToro se va lista pe bursă printr-o combinație SPAC

Thumbnail

Platforma online de tranzacționare bursieră eToro, folosită și în România de către micii investitori care vor să investească în acțiuni la nivel internațional, se va lista ea însăși la bursă printr-o combinție cu o companie de achiziții cu scop special tranzacționată pe bursă (SPAC).

Practic, eToro va putea fi tranzacționată pe bursa americană Nasdaq în urma combinării afacerilor sale cu SPAC-ul FinTech Acquisition Corp. V (NASDAQ: FTCV). La finalizarea acestei tranzacții, „compania rezultată va funcționa ca eToro Group Ltd. și se așteaptă să fie listată pe bursa NASDAQ” - a informat marți eToro printr-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Compania rezultată se așteaptă să aibă o valoare de capital implicită estimată la aproximativ 10,4 miliarde de dolari la momentul finalizării combinării, reflectând o valoare implicită a platformei eToro de aproximativ 9,6 miliarde dolari.

Tranzacția include încasări brute de 250 milioane de dolari din depozitele FinTech V (presupunând că nu există rascumpărări) și încasări brute de 650 milioane dolari dintr-un plasament privat în acțiuni publice („PIPE”) la 10 dolari pe acțiune de la diverși investitori strategici și instituționali, inclusiv ION Investment Group, Softbank Vision Fund 2, Third Point LLC, Fidelity Management & Research Company LLC, și Wellington Management,  care se vor finaliza concomitent cu combinarea companiilor.

Compania se așteaptă să aibă aproximativ 800 de milioane de dolari lichidități nete în bilanț pentru a sprijini creșterea viitoare.

Deținătorii de acțiuni eToro existenți, inclusiv investitorii actuali și angajații firmei, vor rămâne cei mai mari investitori din compania rezultată, care vor păstra aproximativ 91% din proprietatea companiei imediat după combinare (presupunând că nu există răscumpărări de către acționarii Fintech V).

În ultima perioadă, presa internațională a relatat despre tot mai multe listări pe bursă prin această metodă a SPAC-urilor, o alternativă la listările directe prin oferte publice inițiale (IPO).

eToro este o platformă de investiții multi-active care susține că oferă oricui posibilitatea să-și dezvolte cunoștințele și să câștige bani ca parte a unei comunități globale de investitori. Platforma permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la criptomonede. eToro spune că are 20 milioane de utilizatori înregistrați.

Compania eToro a fost fondată în 2007, la Tel Aviv, de către frații Yoni Assia și Ronen Assia împreună cu David Ring. Firma are sedii în Cipru (la Limassol), Israel (Tel Aviv) și în Anglia (la Londra).

Principalul rival al eToro la nivel mondial este Robinhood. De asemenea, fintech-ul Revolut a pătruns pe această nișă a tranzacțiilor burisere.

 

Parallax

Vizualizari
1457
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri