Claudiu Zamfir

Ethereum a făcut London Hard Fork, o actualizare importantă

Thumbnail

Un eveniment important a avut loc, joi, pentru utilizatorii criptomonedei Ethereum: s-a realizat London Hard Fork, o actualizare importantă, așteptată în comunitatea crypto, cu efecte asupra comisioanelor la tranzacționare și veniturilor „minerilor”.

Update-ul „Londra” (fără mare legătură cu orașul britanic) este cel de-al 11-lea hard fork blockchainului Ethereum. Actualizarea de joi cuprinde cinci modificări, denumite EIP-uri (Ethereum Improvement Protocol). Cea mai importantă dintre ele este IP-1559.

Potrivit CNBC, aceasta va avea două efecte importante:

  • Va reforma sistemul de comisioane (fee), astfel încât să fie mai predictibile și să fie evitate creșterile bruște. Această modificare va face tranzacțiile cu Ether mai ieftine pentru utilizatori, cel puțin teoretic.
  • În schimb, „minerii” de Ether vor avea de pierdut, deoarece o parte dintre criptomonedele nou-generate care ajungeau la ei vor fi „arse”. Aceasta va avea un efect deflaționist, care va mări oarecum valoarea din mîinile deținătorilor de token-uri. „Minerii” se vor putea bucura în continuare de alte două surse de venit din „minerit”: recompense pentru Ether-ii nou-generați și bacșiș de la utilizatorii care vor prioritate în block.

UPDATE: Joi, criptomoneda Ether nu a cunoscut mari fluctuații până la ora 16.30, dar ulterior a început să crească destul de brusc. Prețul Ethereum era de circa 2.620 de dolari, joi, în jurul orei 16.30, dar în mai puțin de o oră a crescut la 2.784 de dolari.

Parallax

Vizualizari
2678
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri