Denisa Crăciun

Presupuși escroci crypto, dați în judecată de Google. Ar fi păcălit peste 100.000 de oameni cu aplicațiile lor din Play Store

hacker

Google dă în judecată doi presupuși escroci crypto care s-ar fi folosit de Play Store pentru a determina oamenii să le descarce aplicațiile înșelătoare de investiții.

Cei doi ar fi folosit Play Store pentru a oferi utilizatorilor aplicații de investiții și de tranzacționare crypto prin care au reușit să păcălească 100.000 de oameni din întreaga lume, conform The Verge.

Google susține că este prima companie de tehnologie care ia o astfel de măsură împotriva escrocilor crypto cu scopul de a-și proteja utilizatorii și de a nu crea un precedent, arată CNBC. Gigantul tech a eliminat aplicațiile între timp și spune că a avut cheltuieli de 75.000 de dolari pentru investigarea situației.

Cei doi presupuși escroci, Yunfeng Sun, cunoscut și ca Alphonse Sun, și Hongnam Cheung, cunoscut și ca Stanford Fischer, ar fi început totul încă din anul 2019. Potrivit surselor citate, aceștia ar fi încărat 87 de aplicații în magazinul Play Store al Google și în alte surse, ce ar fi fost ulterior descărcate de cele peste 100.000 de persoane cărora li s-au promis câștiguri pe care nu le-au putut retrage. 

Sun și Cheung ar fi făcut mai multe afirmații false la Google pentru a-și încărca aplicațiile în Play Store, inclusiv cu privire la identitatea, locația, tipul și natura acestora. În plus, s-ar fi promovat pe rețelele sociale și ar fi făcut comunicate de presă false pentru a convinge oamenii că produsele lor sunt de încredere. 

Persoanele care ar fi utilizat aplicațiile ar fi pierdut între 100 de dolari și zeci de mii de dolari, susține gigantul tech, în baza reclamațiilor primite de la acestea.

Parallax

Vizualizari
1241
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri