Adi Iacob

Miliardarul Elon Musk e preocupat acum și de drapelul României. Ce planuri are Tesla la noi

Thumbnail

Antreprenorul în serie Elon Musk, care a fondat companii precum Tesla și SpaceX, a postat pe Twitter o imagine în care apare drapelul României lângă cel al statului Ciad, fiind intrigat de faptul că cele două steaguri sunt aproape identice, iar "lumea nu vorbeste despre asta". Postarea vine în contextul în care ​Tesla a anunțat luna trecută, tot pe Twitter, că a adăugat România și alte trei țări din regiune în lista statelor unde clienții își pot configura mașinile electrice și le pot apoi comanda online.

(Anunțul făcut de companie în luna august NU înseamnă că Tesla își deschide reprezentanță în România și nici că oferă service local.)

 

Thumbnail

În afară de ușoare variații ale nuanțelor, steagurile par identice — o observație pe care CEO-ul Tesla, Elon Musk, pare să o fi descoperit și împărtășit pe Twitter. Totuși, România a prezentat pentru prima oară un steag cu dungi orizontale (albastru, galben și roșu), înainte de a se stabili actualul design vertical în 1861, potrivit enciclopediei online Britannica. Pe de altă parte, Ciad nu a reușit să obțină independența față de Franța până în 1959 - ulterior fiind luată decizia asupra propriului design al drapelului.

Întrebat în comentarii de antreprenorul român Dragoș Stanca care sunt planurile companiei pentru regiune, Elon Musk a spus că speră ca Tesla să deschidă curând o reprezentanță în România.

 

Thumbnail

 

În prezent, cea mai apropiată reprezentanță Tesla este în Viena, dar compania a anunțat că ar urma să deschidă un service în Budapesta. 

De asemenea, potrivit informațiilor disponibile pe site-ul producătorului de mașini electrice, Tesla va instala trei stații de încărcare rapidă de 480 V — SuperCharger — pentru mașinile sale electrice în București, Craiova și Brăila. 

Thumbnail
Parallax

Vizualizari
15509
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Modrea
Mihai
Cam ce-ar fi de spus despre chestia asta? :) Doar DA!
poza de profil
Tudor
Zamfirescu
Ar mai fi și alte steaguri cu culorile noastre, precum cele ale Andorrei și R. Moldova, numai că ele au o emblemă în mijloc. Tot așa avea și România Socialistă o emblemă la mijloc atunci când a apărut Ciadul... Dar socialismul s-a dus, emblema socialistă s-a dus și am rămas cu drapelul Ciadului. Ar trebui să-i îndemnăm pe ciadieni să treacă la socialism sau la regalitate sau la altceva, numai să-și pună o emblemă frumoasă acolo pe steag!
Mie-mi displace și că România nu mai are un simplu R ca indicativ de țară (la mașini). Incă s-ar mai putea corecta asta, cred, pentru că rușii dau tot atât de puțină importanță subiectului și nu și-au ales acest R, pe care l-ar fi meritat după criteriul importanței țării.
T.Zamfirescu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri