Claudiu Zamfir

Elon Musk: Nu vă investiți economiile de-o viață în criptomonede!

Thumbnail

Miliardarul Elon Musk, șeful Tesla și SpaceX, atrage atenția asupra riscului de a investi în criptomonede, deși sunt promițătoare. Și guvernatorul Băncii Angliei i-a avertizat pe cei care investesc în criptomonede că ar trebui să fie pregătiți și „să-și piardă toți banii”.

„Criptomonedele sunt promițătoare, dar vă rog să investiți cu precauție”, a scris vineri Elon Musk pe Twitter.

El a atașat și un video, filmat anterior de TMZ, în care își îndemna fanii să nu-și investească economiile de-o viață în criptomonede.

„În primul rând, eu cred că oamenii nu ar trebui să-și investească economiile de-o viață în criptomonede. Să fie clar, eu cred că asta nu ar fi deloc înțelept. Dar dacă vrei să speculezi și poate să te distrezi...

Criptomonedele au șanse mari să devină monedele Planetei. Și apoi se pune problema care dintre criptomonede va fi acea monedă a Planetei. Dar trebuie luată ca specualație momentan.

Așa că nu mergeți prea departe cu partea de speculație din cripto!”, le spunea Musk unor fani, la o sesiune de autografe, filmat de TMZ în februarie 2021.

Referitor la criptomoneda dogecoin, pe care el a susținut-o și care acum cunoaște o creștere mare în piață, Musk spunea că aceasta a fost creată tocmai ca o glumă pe seama fenomenului cripto.

„Ideea este că acea criptomonedă a fost inventată ca o glumă, să ia în derâdere criptomonedele și asta este ironia: că moneda care a fost inventată ca o glumă devine moneda reală”.

La rândul său, Andrew Bailey, guvernatorul Băncii Angliei, a avertizat populația asupra riscului speculațiilor cripto, relatează CNBC.

„(Criptomonedele) nu au nicio valoare intrinsecă. Asta nu înseamnă că oamenii nu pun valoare în ele, pentru că acestea pot avea valoare extrinsecă. Dar nu au nicio valoare intrinsecă.

O spun foarte direct, din nou: cumpără-le doar dacă ești pregătit să-ți pierzi toți banii”, a spus guvernatorul băncii centrale a Regatului Unit, un fel de Isărescu al britanicilor.

Parallax

Vizualizari
27868
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri