Claudiu Zamfir

Platforma de comerț online Elefant.ro s-a mai împrumutat cu 3,5 milioane euro de la investitori, prin obligațiuni

Thumbnail

Compania de comerț online Elefant Online, fondată de omul de afaceri Ion Sturza (foto), fost premier al Republicii Moldova, a atras 17.469.900 lei (peste 3,5 milioane euro), de la investitori din piață, printr-un plasament plasament privat de obligațiuni.

Compania care operează magazinul online Elefant.ro a încheiat anticipat plasamentul, pe data de 23 noiembrie 2021, fondurile obținute fiind cu aproximativ 75% mai mari față de cuantumul necesar încheierii cu succes a ofertei.

Obligațiunile cu simbolul ELF26 emise în cadrul plasamentului privat derulat in perioada 17 – 23 noiembrie sunt denominate în lei, au scadența la 5 ani și o rată anuală fixă a cuponului de 9% stabilită de emitent, cupoanele urmând să fie plătite semestrial. Valoarea nominală a unei obligațiuni ELF26 este de 100 lei, iar subscrierea minimă în cadrul plasamentului a fost de 80.000 lei (800 de obligațiuni).

Majoritatea subscrierilor au fost efectuate pe platforma online de tranzacționare TradeVille.

Elefant Online va face demersurile necesare listarii obligațiunilor ELF26 pe sistemul multilateral de tranzacționare (SMT) operat de Bursa de Valori București, listarea urmând să fie realizată de TradeVille în calitate de Consultant Autorizat.

Anterior, Elefant Online a rambursat integral suma aferentă celor 76.514 obligațiuni corporative emise în anul 2018, ajunse la maturitate în septembrie 2021. Valoarea emisiunii de obligațiuni lansată în urmă cu trei ani s-a ridicat la 7,65 milioane lei, iar titlurile au avut o dobândă anuală fixă (cupon) de 9%, plătibilă semestrial. Peste 600 de investitori persoane fizice și 12 persoane juridice erau înregistrate la plata ultimului cupon.

Elefant.ro este unul dintre cei mai mari retaileri online din România, oferind clienților o gamă extinsă de produse cu livrare prin curier, în punctele de livrare proprii din București și din țară, precum și prin partenerii strategici la nivel național. Fondat în 2010, Elefant s-a extins și în afara țării deschizând o filiala la Chișinău, în Republica Moldova - magazinul online local elefant.md.

Parallax

Vizualizari
536
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri