Adi Iacob

Magazinul online Elefant.ro, amendat pentru spam

Thumbnail

Magazinul online elefant.ro a fost amendat de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) pentru spam, după ce a trimis unui utilizator email-uri cu oferte chiar și după ce acesta s-a dezabonat de la astfel de mesaje comerciale.

"Autoritatea Naţională de Supraveghere a aplicat sancțiunea ca urmare a unei plângeri prin care se reclama faptul că operatorul Elefant Online S.A. a transmis petentului mesaje comerciale nesolicitate pe adresa de e-mail a acestuia fără consimțământul său. Astfel, deși petentul se dezabonase atât pe site-ul operatorului, cât și prin link-urile de dezabonare din newslettere, acesta a continuat să primească din partea Elefant Online S.A. mesaje comerciale nesolicitate pe adresa sa de e-mail", transmite un comunicat de presă al ANSPDCP.

Magazinul online a fost sancționat contravențional cu o amendă de 10.000 de lei. 

"Sancțiunea a fost aplicată întrucât operatorul nu a făcut dovada obținerii consimțământului prealabil expres și neechivoc pentru transmiterea de mesaje comerciale prin e-mail încălcându-se dispozițiile referitoare la comunicările nesolicitate prevăzute de art. 13 alin. (1) lit. q) din Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice", transmit autoritățile.

Săptămâna trecută, Raiffeisen Bank și Vreau Credit SRL au fost amendate de ANSPDCP, pentru încălcarea regulamentului GDPR.

Parallax

Vizualizari
5250
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri