Denisa Crăciun

eJobs lansează Skilld, serviciu de recrutare rapidă a candidaților cu studii superioare

Thumbnail

Platforma de recrutare online eJobs lansează Skilld, un serviciu de recrutare rapidă prin inteligență artificială, care ar putea găsi mai rapid candidații cu studii superioare pentru a răspunde deficitului de forță de muncă din piață.

Noul serviciu ar putea eficientiza procesele de recrutare, în contextul în care, doar în ultimele 3 luni, cererea de candidați cu studii superioare a crescut cu 47% față de aceeași perioadă a anului 2020 și cu 10% față de 2019.

Cele mai multe anunțuri de joburi pentru candidații white collar au fost publicate de angajatorii din București, urmat de Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov, conform unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

Astfel, fiecare dintre aceste orașe a scos la bătaie peste 11.000 de astfel de noi locuri de muncă doar în ultimele 3 luni.

În companiile românești a crescut nevoia de candidați cu studii superioare, iar eforturile de recrutare sunt tot mai mari.

În acest context, salariul rămâne principalul criteriu după care candidații își aleg un job nou, urmat de oportunitățile de creștere în carieră, stabilitatea angajatorului și un pachet de beneficii extrasalariale peste medie.

Cei mai cautați specialiști cu studii superioare sunt cei din:

  • Departamentele de vânzări;
  • Client service;
  • Logistică;
  • Alimentație și distribuție

Pentru aceștia, tot în ultimele 3 luni, au fost deschise peste 60.000 de poziții noi în companiile românești.

Skilld reduce durata proceselor de recrutare la 10 zile lucrătoare și poate fi accesat AICI.

„Pentru prima oară pe piața din România, Skilld aduce resursele umane și inteligența artificială la aceeași masă pentru a face cererea și oferta să se întâlnească mai repede și mai eficient. Cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră, vom aduce în atenția candidaților susceptibili de o schimbare profesională joburi adaptate profilului lor, inclusiv celor care nu sunt în căutare activă de job. Sună futurist, dar este realitatea lui 2021 și ne bucurăm să fim primii care fac din inteligența artificială o normalitate și în sfera HR-ului”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

În plus, spune Bogdan Badea, „când încercăm să eficientizăm procesele de recrutare pornim deja de la o bază de date de peste 4,6 milioane de CV-uri, câte s-au adunat în universul eJobs în cei aproape 22 de ani de existență pe piața din România”.

 

Parallax

Vizualizari
2854
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
Olivian
Breda
Bună ziua, nu funcționează linkul:
Skilld reduce durata proceselor de recrutare la 10 zile lucrătoare și poate fi accesat AICI.
poza de profil
Denisa
Crăciun
Bună ziua,

Vă mulțumim pentru comentariu! Articolul a fost actualizat. Sperăm că link-ul funcționează acum.

O zi bună!
Olivian
Breda
Este perfect, mulțumesc!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri