Denisa Crăciun

eJobs: A crescut ofera de joburi remote în ultimele două săptămâni

Thumbnail

În ultimele două săptămâni a crescut oferta de joburi remote, astfel că numărul de locuri de muncă de la distanță a trecut de la 5%, cât era anterior, la 7,7% din numărul total de oportunități de angajare, conform platformei de recrutare online eJobs.

Pe eJobs au fost publicate, din 24 februarie până acum, peste 15.000 de oferte de joburi. Astfel, platforma de recrutare online arată că numărul total de joburi disponibile se menține cu 19% mai mare față de aceeași perioadă a anului 2021 și peste nivelul din 2020.

Principalele orașe cu cele mai multe joburi noi rămân:

  1. București;
  2. Cluj-Napoca;
  3. Timișoara;
  4. Brașov;
  5. Iași.

Acestea au totalizat peste 10.000 de locuri de muncă noi publicate în ultimele două săptămâni. De asemenea, după o perioadă lungă de timp, primele trei orașe de provincie, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov, nu mai reușesc nici să depășească, nici să egaleze oferta de joburi din Capitală.

Cele mai active domenii din punct de vedere al recrutărilor în ultimele două săptămâni sunt:

  • Retail;
  • Prestări Servicii;
  • Call Center/BPO;
  • IT&C;
  • Industria alimentară.

„În contextul ridicării tuturor restricțiilor, tot mai mulți angajatori doresc să-și aducă echipele la sedii, măcar pentru câteva zile pe săptămână. Cu toate acestea, creșterea numărului de locuri de muncă din ultimele două săptămâni ne spune că sunt tot mai mulți angajatori care înțeleg că nevoia de flexibilitate a angajaților nu dispare odată cu restricțiile, ci rămâne cât se poate de reală. Însă, cu siguranță, revenirea la munca de birou și continuarea în sistem hibrid se vor accentua tot mai mult în perioada următoare. Angajările pe toate domeniile și industriile vor continua, chiar și în contextul incert în care ne aflăm, căci nevoia acută de personal rămâne o constantă pe piața muncii”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Acum, planurile de recrutare ale companiilor rămân în picioare, ținând cont de nevoia tot mai mare de angajați, care a fost constantă pentru aceste domenii și nu numai, inclusiv în ultimii doi ani.

Românii sunt în continuare în căutare de joburi, arată eJobs. Astfel, de la începutul lui 2022 până în prezent, aceștia au depus peste 2,2 milioane de candidaturi pe platforma de recrutare online.

Doar în ultimele 2 săptămâni s-au înregistrat peste 410.000 de aplicări, în ciuda incertitudinii generate de contextul actual.

De asemenea, tot mai mulți angajați caută locuri de muncă flexibile, spune platforma de recrutare, care să le permită să lucreze de acasă.

Procentul de aplicări pentru joburile remote din ultimele două săptămâni este de 11,9%. În perioada anterioară, acesta era 10,9%, iar, în 2021, 9,5% dintre aplicări erau pentru locuri de muncă remote, în timp ce în același interval din 2020, 24 februarie - 9 martie,  1,7% dintre candidaturi vizau joburile pe care le puteai face de acasă.

Din punct de vedere al interesului românilor pentru joburile în afară, acesta rămâne unul scăzut. Aplicările din ultimele două săptămâni pentru locurile de muncă din străinătate sunt la același nivel cu perioada anterioară, respectiv 1,7% din oferta totală de joburi.

Există o ușoară creștere față de 24 februarie - 9 martie 2021 (când aplicările internaționale erau la 1,2%), însă sunt în continuare sub nivelul anterior declanșării pandemiei: în aceeași perioadă din 2020, 2,2% dintre aplicări mergeau către joburile din afară.

„În acest moment piața muncii funcționează la intensitate normală pentru că nevoia acută de talente nu poate fi pusă pe pauză. Angajatorii își continuă procesele de recrutare, iar candidații continuă să fie, în cele mai multe domenii, greu de convins și de fidelizat. E nevoie deci să fim în continuare cât se poate de creativi și de agili și să găsim soluții noi, care să răspundă nevoilor momentului”, mai spune Bogdan Badea.

În acest moment, peste 35.000 de locuri de muncă pentru România și străinătate sunt disponibile pe platforma eJobs.

Parallax

Vizualizari
555
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri