Claudiu Zamfir

eJobs: Managerii, cei mai nestatornici angajați din România. Începătorii, cei mai stabili

Thumbnail

Managerii au fost, în 2019, candidații cei mai interesaţi de schimbarea jobului, iar  cei mai stabili au fost lucrătorii din categoria entry-level, potrivit datelor centralizate pe site-ul de recrutare eJobs.

În medie, un manager a aplicat la 26 de job-uri de la începutul anului şi până acum, mai mult decât orice altă categorie de candidaţi, potrivit datelor eJobs.ro, publicate joi.

În total, peste 730.000 de aplicări au fost înregistrate de cei aproape 28.000 de manageri şi executivi activi pe platforma de recrutare online eJobs.ro

Următorii cei mai dinamici candidaţi de pe piaţa muncii au fost cei din segmentul mid-level şi senior-level, fiecare dintre ei cu o medie de 21 de aplicări, în perioada ianuarie-noiembrie 2019. Cumulat, au adunat aproape 4 milioane de aplicări anul acesta.

Cei care au căutat o poziție entry-level au aplicat, în medie, la câte 20 de joburi de la începutul anului, numărul de aplicări înregistrate de ei depăşind pragul de 2,7 milioane. Asta deși cele mai multe joburi existente în acest moment în piață se adresează celor cu nivel minim de experiență.

„Când vine vorba de manageri, toată lumea îşi imagineză că sunt asaltaţi de oferte de angajare şi că schimbarea job-ului vine mai degrabă ca răspuns la o propunere primită şi nu ca un efort proactiv de a găsi altceva. Cu toate acestea, 2019 a fost anul surprizelor pentru recrutori, care, potrivit cifrelor noastre, par să fi avut mai multă lejeritate în găsirea unui manager decât a unui junior.

Rata mai mare de aplicare decât în cazul celor aflaţi la început de carieră se explică şi prin faptul că o poziţie de conducere are o listă mult mai lungă de criterii care trebuie bifate de candidaţi şi, prin urmare, angajarea se face mai greu. Din acest motiv, pentru a obţine jobul dorit, în unele cazuri, managerii sunt nevoiţi să aplice pentru mai multe job-uri decât candidaţii din poziţii de entry level”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

În ceea ce privește categoriile de vârstă cele mai mai interesate de schimbarea job-ului au fost:

  1. între 25 și 35 de ani (22 de aplicări, în medie, pentru fiecare candidat),
  2. 36-45 de ani (20 de aplicări / candidat),
  3. peste 45 de ani (19 aplicări / candidat).

Cea mai redusă activitate pe site-ul eJobs au avut-o candidații aflați la început de carieră, care au aplicat, în medie, la 17 job-uri de la începutul anului și până acum.

Peste 8,2 milioane de aplicări au fost înregistrate prin intermediul eJobs.ro în intervalul ianuarie-noiembrie 2019, în creștere cu aproximativ 500.000 față de aceeași perioadă a anului trecut. În prezent, aproape 30.000 de locuri de muncă sunt disponibile pe eJobs.

Platforma de recrutare eJobs a fost lansată în anul 1999 de antreprenorii Liviu Dumitrașcu și Lucian Despoiu. Ei erau studenți când le-a venit ideea.

În 2001, au primit prima investiție importantă, de 40.000 de dolari, de la un om de afaceri, Daniel Tătar.

Din anul 2012, platforma eJobs a intrat în portofoliul de business al trustului media elvețian Ringier, care deține publicații ca Libertatea sau Gazeta Sporturilor.

În prezent, eJobs.ro e cea mai mare platformă de recrutare din România: peste 4 milioane de CV-uri, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic, mai mult de 2 milioane de utilizatori pe lună pe site.

Parallax

Vizualizari
644
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri