Claudiu Zamfir

eJobs și inteligența artificială: Patronii care caută IT-iști nu vor mai primi șoferi, ca prime sugestii

Thumbnail

Site-ul românesc de recrutare eJobs spune, miercuri, că a introdus tehnologie de inteligență artificială (AI) pentru a aduce firmelor sugestii mai bune de candidați la angajare, conform cerințelor angajatorilor.
 
Prin noua opțiune „Candidate Fitness”, primii  candidați pe care îi vor vedea angajatorii când postează un job de programator, de exemplu, vor fi persoane cu experiență sau pregătire în IT. „Nu vor mai fi cazuri în care un șofer sau un agent de vânzări să apară printre primele sugestii pentru un job în IT”, a explicat Bogdan Badea, CEO eJobs România, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

El a mai spus că sugestiile nepotrivite erau „una dintre marile probleme cu care se confruntau recrutorii până acum”.

Pentru noua opțiune, o echipă eJobs de Machine Learning „a lucrat intens în ultimul an la un algoritm complex de relevanță care compară anunțurile de angajare cu CV-urile aplicanților”, a menționat șeful platformei.

Prin „Candidate Fitness” eJobs spune că detectează imediat dacă anunțul unei firme se potrivește căutării unui candidat, indiferent dacă jobul respectiv conține termenii căutați sau doar termeni din același câmp semantic.

Acum, posturile unui angajator apar ca recomandări în anunțuri similare, astfel încât să ajungă mai ușor la candidații potriviți.

Când este calculat gradul de similitudine dintre aplicanți și anunțul de angajare sunt urmărite:

  • experiențele candidaților,
  • timpul petrecut lucrând la fiecare job,
  • abilitățile acestora,
  • limbile străine cunoscute,
  • alte informații relevante.

Toate acestea sunt comparate cu cerințele anunțului de angajare lansată de angajator.

Platforma de recrutare eJobs a fost lansată în anul 1999 de antreprenorii Liviu Dumitrașcu și Lucian Despoiu. Ei erau studenți când le-a venit ideea.

În 2001, au primit prima investiție importantă, de 40.000 de dolari, de la un om de afaceri, Daniel Tătar.

Din anul 2012, platforma eJobs a intrat în portofoliul de business al trustului media elvețian Ringier, care deține publicații ca Libertatea sau Gazeta Sporturilor.

În prezent, eJobs.ro e cea mai mare platformă de recrutare din România: peste 4 milioane de CV-uri, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic, mai mult de 2 milioane de utilizatori pe lună pe site.

Parallax

Vizualizari
1900
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Modrea
Mihai
Mi se pare o mare realizare de AI...să cauți IT-iști și să primești ca rezultat IT-ist și nu șofer :) Probabil s-au cheltuit milioane pe treaba asta. Țineți-o tot așa!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri