Denisa Crăciun

eJobs: Peste 38.000 de noi joburi create pe piața muncii în septembrie

Thumbnail

Peste 38.000 de noi locuri de muncă au fost create pe piața muncii în luna septembrie a anului 2021, cu 26% mai mult față de aceeași lună a anului 2020 și cu 19% în plus față de 2019, conform platformei de recrutare online eJobs.

Cele mai multe anunțuri de joburi în septembrie 2021 au fost publicate de angajatorii din Capitală (peste 16.000).

În clasamentul eJobs, următoarele orașe după București sunt Timișoara, Cluj-Napoca și Brașov, care au depășit, pe de altă parte, Capitala la oferta cumulată de joburi, cu peste 17.000 de noi locuri de muncă disponibile în același interval de timp.

TOP domenii în care s-au căutat cei mai mulți angajați

  1. Retail
  2. Transport/Logistică
  3. Prestări servicii
  4. Industria alimentară
  5. IT/Telecom

Fiecare dintre aceste domenii au avut deschise peste 4.000 de poziții noi în luna septembrie.

„Lunile de toamnă, în general, sunt perioade în care piața muncii își dă un restart după concediile de vară și în care sunt lansate tot mai multe proiecte care necesită întregirea echipelor. În 2021, pe întreg parcursul anului au fost înregistrate recorduri în ceea ce privește numărul de noi locuri de muncă apărute și chiar și vara a fost una atipică, cu o ofertă de joburi ieșită din tipare. Cu atât mai mult, ținând cont de toate aceste recorduri, ne bucurăm să vedem că trendul se menține crescător și că și acest sezon a debutat în forță”, spune Roxana Drăghici, director de vânzări eJobs România.

Cei mai căutați candidați de pe piața muncii sunt absolvenții cu studii superioare. Pentru această categorie, luna trecută au fost create aproape 29.000 de locuri de muncă.

Din totalul locurilor de muncă apărute în septembrie, aproape 6% au fost remote, în creștere față de aceeași lună a anului 2019, când acestea reprezentau doar 1,3% din întreaga ofertă de angajare și chiar și față de 2020, când totalizau 4,2% din numărul total de joburi.

eJobs arată că există un interes ridicat pentru locurile de muncă remote din partea candidaților: aproximativ 13% dintre aplicări sunt pentru astfel de joburi, în creștere față de septembrie 2019  și față de 2020 (când atrăgeau 9,6% din candidaturi).

Joburile postate de angajatori au atras, în total, la început de sezon, peste 1,1 milioane de aplicări din partea candidaților.

Peste 900.000 din totalul de aplicări înregistrate de eJobs România au fost pentru locurile de muncă full-time, în timp ce interesul pentru joburile în sistem de freelancing rămâne la un minim istoric în luna septembrie, atrăgând sub 1% dintre aplicări.

Conform datelor platformei de recrutare online, interesul candidaților pentru joburile în afară rămâne scăzut: doar 1,2% din totalul de aplicări.

„Avem semnale pozitive din piața muncii în ceea ce privește menținerea unui trend ascendent de angajări. În următoarele luni e posibil să simțim o ușoară domolire a ritmului de creștere și totul e strâns legat de cum va evolua situația sanitară și ce restricții noi se vor impune. Cu toate acestea, o mare parte dintre angajatori sunt deja pregătiți pentru munca de la distanță și vor continua să recruteze. Astfel, indiferent de context, atât companiile, cât și candidații se vor adapta la noile condiții de lucru”, spune Roxana Drăghici.

În acest moment, aproape 35.000 de locuri de muncă pentru România și străinătate sunt disponibile pe eJobs.

Parallax

Vizualizari
335
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri