Adi Iacob

O echipă de fotbal din Anglia a făcut un parteneriat cu un start-up pentru a-și lumina stadionul cu energie regenerabilă

Thumbnail

Pe teren, lucrurile nu merg prea bine pentru Arsenal Football Club, una dintre echipajele de fotbal de elită din Anglia și un brand global, însă clubul a semnat un alt fel de contract câștigător în acest sezon, cu un start-up care furnizează energie regenerabilă.

În luna august, în prima etapă din liga engleză, stadionul Emirates al Arsenal — una dintre cele mai mari arene sportive din Londra, cu o capacitate de 60.000 de locuri — a început să consume 100% energie regenerabilă, scrie Forbes.

Arsenal a semnat un contract cu Octopus Energy, un start-up care furnizează energie regenerabilă și care urmărește să "agite" piața, potrivit lui Greg Jackson, Chief Executive Officer și cofondator.

Nimic dincolo de oferta noastra de servicii si angajamentul lui Arsenal de a folosi 100% energie regenerabilă nu este falsificat în orice fel. (…) Atunci când vedeți stadionul luminat de sistemul de iluminare de trei megawati pentru meciurile de seara, acesta funcționează complet pe energia regenerabilă generată în timp real de la plante care utilizează digestia anaerobă, a explicat Jackson.

Octopus Energy și Arsenal au început să negocieze pentru prima dată în 2016, când startup-ul în sine era în faza de început. A fost o gură de aer proaspăt să găsim un club de statura Arsenal care să fie la fel de dornici de energie regenerabilă ca noi. Dar ceea ce a fost o surpriză plăcută pentru noi a fost, de asemenea, una care are sens pentru brandul lui Arsenal, a adăugat cofondatorul startup-ului.

În luna februarie, firma din domeniul energiei a anunțat că lucrează la o aplicație care urmărește tarifele energiei electrice, prin care clienții să fie plătiți să folosească electricitate atunci când cererea este scăzută, scrie publicația britanică The Guardian.

Agile tariff urmărește prețurile en gros ale energiei electrice, permițând clienților să profite în cazul în care există un exces de aprovizionare, iar prețul energiei electrice "devine negativ".

În Marea Britanie, ori de câte ori se produce mai multă energie decât consumul, prețurile en-gros scad — uneori sub zero — iar în acel moment furnizorii sunt plătiți pentru a scoate energia din rețea.

Acest lucru se întâmplă de obicei în zilele cu vânt puternic sau însorite, când turbinele eoliene și panourile solare produc o cantitate mare de energie electrică, iar cererea este relativ scăzută.

Când se întâmplă acest lucru, clienții afiliați vor fi avertizați prin SMS, e-mail sau prin intermediul unei aplicații mobile.

Parallax

Vizualizari
380
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri