Claudiu Zamfir

eBay vinde cu 4 miliarde de dolari o platformă de bilete pe care o cumpărase mult mai ieftin

Thumbnail

Gigantul de comerț online eBay a anunțat luni că vinde o platformă online de comerț cu bilete la concerte și alte evenimente, StubHub, pentru suma de 4,05 miliarde de dolari, mult mai mult decât dăduse pe ea în urmă cu aproape 13 ani.

Cumpărătorul este compania elevețiană Viagogo, liderul mondial în vânzare de bilete online pentru competiții sportive.

eBay iese foarte bine din această tranzacție. Potrivit presei vremii, eBay preluase StubHub în ianuarie 2007, pentru suma de 310 milioane de dolari.

StubHub a fost lansat în anul 2001 de antreprenorii Eric Baker și Jeff Fluhr. În prezent, platforma online vinde bilete la meciuri și alte evenimente în 44 de țări.

Aceasta este a doua mare achiziție în domeniul comerțului online în mai puțin de o săptămână. Procesatorul de plăți online PayPal a ajuns miercurea trecută la un acord pentru a achiziționa o platformă online de cumpărături și recompense pentru consumatori, cu suma de aproximativ 4 miliarde de dolari.  

Platforma Honey este folosită în SUA prin intermediul unui add-on de browser și al unei aplicații de mobil prin care utilizatorii găsesc cele mai bune oferte de la magazinele partenere și primesc recompense pentru fidelitate.

 

Parallax

Vizualizari
955
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri