Denisa Crăciun

Programul DiscoverEU: 1.974 de tineri români vor primi permise de călătorie în Europa

calatorie 2023

În perioada martie 2023 - februarie 2024, 1.974 de tineri din România vor putea călători în Europa datorită programului DiscoverEU.

Tinerii selectați, cu vârsta de 18 ani, vor primi câte un permis de călătorie pentru a se deplasa în principal cu trenul. Ei vor călători singuri sau într-un grup de până la 5 persoane. 

La runda de înscrieri la DiscoverEU din octombrie 2022 au fost 162.931 de participanți, dar doar 47.700 de tineri vor primi câte un permis de călătorie.

„Datorită DiscoverEU, 47.700 de tineri vor începe în curând să își planifice călătoria prin Europa și se vor alătura unei comunități tot mai mari de europeni mobili. Și pentru ca tinerii noștri doresc să facă descoperiri culturale pe parcursul vizitelor lor, am adăugat un card cu reduceri pentru activități culturale și am publicat itinerarii culturale tematice pe Portalul european pentru tineret. Dorim ca toți câștigătorii să aibă o experiență de neuitat”, a spus Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Runda de înscrieri a fost deschisă în cadrul programului Erasmus+ tinerilor cetățeni născuți între 1 ianuarie 2004 și 31 decembrie 2004, din statele membre ale UE și din țările asociate la Erasmus + (Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Macedonia de Nord, Serbia și Türkiye). 

Cei selectați vor putea, de asemenea, să participe la sesiuni de informare înainte de plecare sau la întâlniri în întreaga Europă.

O sesiune live cu întrebări și răspunsuri va avea loc pe 12 ianuarie 2022 pe grupul oficial de Facebook DiscoverEU, în cadrul căreia participanții selectați vor primi informații cu privire la viitoarea lor călătorie.
 

Parallax

Vizualizari
269
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri