Redactia StartupCafe.ro

Digi cumpără majoritar Telekom Romania Mobile Communications de la greci

Digi-Spania-dreamstime.jpg

Grupul românesc de telecomunicații și mass-media Digi, controlat de omul de afaceri bihorean Zoltan Teszari, urmează să cumpere majoritar rețeaua Telekom Romania Mobile Communications S.A. de la Hellenic Telecommunications Organization S.A., potrivit unui acord de principiu, anunțat, luni, la Bursa de Valori București.

Tranzacția se va face prin West Network Invest S.R.L, un vehicul investițional deținut majoritar de către Digi și minoritar de către grupul Clever Media. Acest vehicul investițional va prelua astfel 99,9999994% din Telekom Romania Mobile Communications S.A.

Se observă că, în cadrul acestei achiziții, rețeaua de telefonie și internet Telekom Romania Mobile Communications S.A. va intra sub controlul unor oameni de afaceri cu business-uri în telecomunicații, dar și în mass-media, un domeniu care depinde de serviciile de telecomunicații.

Digi (Zoltan Teszari) este un grup complex, care controlează rețele vaste de telecomunicații de voce, internet și cablu TV, precum și postruile de televiziune Digi 24 și Digi Sport și site-urile de știri aferente.

La rândul său, Clever Media, cumpărătorul minoritar al rețelei Telekom Romania Mobile Communications, este un grup clujean deținut majoritar (90%) de Adrian Gheorghe Tomșa, și de Maria Nicoară (10%). Grupul cuprinde posturi de televiziune ca Prima TV, Prima Sport, Prima News, Profit News, Agro TV, precum și site-ul media de business Profit.ro, printre altele.

Într-un interviu acordat, în 2023, site-ului Profit.ro, omul de afaceri Adrian Tomșa a precizat că încă din perioada 2020-2021 a lucrat la achiziționarea Telekom Romania Mobile. De asemenea, încă din 2013-2014 a vrut să cumpere compania de telecomunicații UPC România, depunând o ofertă angajantă de peste 200 de milioane de euro, însă în anul 2020 UPC România a fost achiziționată de Vodafone România.

Iată anunțul Digi de la BVB, de luni:

„Societatea informează piața că, în data de 27 mai 2024, Digi Romania S.A. („Digi”) a încheiat un acord de principiu privind principalii termeni și condiții pentru achiziționarea de către West Network Invest S.R.L, un vehicul investițional deținut majoritar de către Digi și minoritar de către grupul Clever Media, a unei dețineri de 99,9999994% din capitalul social al Telekom Romania Mobile Communications S.A. („Telekom Romania Mobile”) de la Hellenic Telecommunications Organization S.A. („Tranzacția”).

Încheierea Tranzacției este condiționată de mai multe aspecte, printre care finalizarea analizei de due diligence, obținerea aprobărilor necesare de la autoritățile competente și finalizarea și semnarea documentației aferentă Tranzacției.

Conform înțelegerii dintre acționarii West Network Invest S.R.L., în cazul în care Tranzacția este finalizată, Telekom Romania Mobile urmează să rămână în piață ca operator independent de telecomunicații.

Parallax

Vizualizari
5074
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.598
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.95

publishing: 3.1

expertise: 0.09

rating: 1.598

Articole publicate : 976
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri