Claudiu Zamfir

Demisie importantă de la vârful Uber: Fondatorul Travis Kalanick iese și din boardul directorilor

Thumbnail

Fondatorul și fostul CEO al Uber, Travis Kalanick, iese și din bordul directorilor companiei americane de ride-hailing prezente și în România.

Demisia intră în vigoare din 31 decembrie 2019.

„Uber a făcut parte din viața mea în ultimii 10 ani. La sfârșitul deceniului și odată ce compania este acum listată la bursă, mi se pare momentul potrivit pentru a mă concentra asupra activității mele actuale și filantropiei. Sunt mândru de tot ce a obținut Uber și voi continua să o încurajez de pe margine”, a spus Kalanick, citat de un comunicat al companiei.

Fondatorul Uber și-ar fi vândut și restul de acțiuni pe care le mai avea în companie, potrivit Financiat Times, citată de TechCrunch.com.

El a fost și CEO al platformei digitale de transport, dar a demisionat din această funcție în iunie 2017, fiind înlocuit cu Dara Khosrowshahi. Ulterior, Kalanick s-a dedicat noii sale idei de afacere: CloudKitchens, un startup care a obținut o investiție de 400 de milioane de dolari de la Fondul Suveran al Arabiei Saudite pentru a dezvolta o rețea de bucătării care livrează mâncare la domiciliu, fără partea de restaurant.

Travis Kalanick a fondat Uber împreună cu Garrett Camp, în martie 2009. În vârstă de 43 de ani, Kalanick are acum o avere estimată la circa 3 miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
2229
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri