Adi Iacob

De ce a scăzut bitcoin la cel mai mic nivel din ultimul an

Thumbnail

Cotația bitcoin a scăzut cu mai mult de 12%, atingând cel mai slab nivel din mai mult de un an. Prețul celei mai populare criptomonede a coborât sub 5500 de dolari (5495 de dolari la momentul redactării acestui articol), departe de nivelul pe care l-a atins în timpul ascensiunii de la sfârșitul anului 2017.

După ce cotația monedei digitale a ajuns la aproape 20.000 de dolari în decembrie 2017, valoarea sa a scăzut drastic în lunile care au urmat. Bitcoin s-a bucurat de o perioadă de stabilitate de la începutul lunii septembrie, situându-se între 6.000 și 7.000 de dolari, potrivit datelor disponibile pe CoinMarketCap.com.

Thumbnail

În timp ce unii oameni au reușit să se îmbogățească prin tranzacționarea monedelor digitale, unii investitori nu sunt prea familiarizați cu fluctuațiile rapide și imprevizibile ale prețurilor.

Volatilitatea provine din schimbările bruște ale valorii percepute a criptomonedelor. La fel ca prețurile acțiunilor, monedele digitale sunt afectate de cerere și ofertă - dar unele evenimente joacă, de asemenea, un rol major în astfel de piețe (precum piața crypto) , slab reglementate.

Declanșatoarele, cum ar fi știrile alarmante și zvonurile privind reglementarea mai strictă a industriei, pot duce la mișcări mari pe piețele de criptomonede.

Această scădere a bitcoin a fost determinată, în mare parte, de așteptările că o altă criptomonedă importantă - bitcoin cash - se va împărți în două joi, potrivit lui Marshall Hayner, fondatorul serviciului de plăți Cryptocurrency Metal Pay, citat de CNN.

În timp ce bitcoin și bitcoin cash sunt două monede digitale diferite, separate, astfel de evenimente pot spori incertitudinea și pot duce la accentuarea volatilității pe piața crypto.

Parallax

Vizualizari
5770
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Cristiana
Georgescu
Cam toate articolele de pe startupcafe despre BTC sunt pe langa. Nu inteleg de ce va incapatanati sa scrieti in continuare despre asta...

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri