Raluca Abrihan

Un startup românesc de securitate cibernetică îşi deschide birouri în SUA şi Dubai

Thumbnail

Cyber Smart Defence, firmă de securitate cibernetică fondată și condusă de antreprenori români se extinde în Dubai (UAE) și Maryland (SUA), după ce a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 2,3 milioane de euro. Provocările firmelor din domeniu, la nivel local.

Cyber Smart Defence gestionează probleme de securitate cibernetică pentru companii locale sau multinaționale.

Statisticile arată că 2018 este anul în care s-au intensificat atacurile cibernetice la nivel mondial. „Să crezi că nu te poate <<lovi>> o asemenea problemă este la fel de nociv ca atunci când crezi că ești suficient de bine protejat. Dacă ar fi să dau un sfat, așa cum mă tot întreabă clienți din România, Statele Unite sau Țările Arabe, orice companie ar trebui să își verifice securitatea cibernetică măcar o dată, este vital; e la fel ca în cazul oamenilor care trebuie să meargă să îți facă analize măcar o dată pe an”, susține Madălin Dumitru, fondator şi CEO al firmei.

Companii mici sau mari au avut probleme în 2018, cele mai răsunătoare cazuri autohtone sunt LEONI sau DACIA, iar la nivel mondial s-a vorbit despre TARGET, MARRIOTT sau ASHLEY MADISON, dar acestea sunt o picătură în ocean. În 2018 au fost sute de mii de astfel de incidente.

Piața companiilor care se ocupă de Securitate Cibernetică este extrem de volatilă, marile corporații se uită în acest moment după achiziții. “La nivelul României sunt câteva companii interesante, iar câteva dintre ele au reușit să treacă granița cu proiecte semnificative. Noi suntem deja curtați de companii mari și corporații din afara țării, dar momentan nu suntem interesați să vindem pentru că avem planuri mari în anii urmatori”, declară Mădălin Dumitru.

Una dintre provocările acestei pieţe rămâne găsirea de specialişti în domeni, acei “hacker etici”.

Parallax

Vizualizari
616
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri