Claudiu Zamfir

Cursuri IT pentru românce prin noul proiect EveryGirl Everywhere

Thumbnail

Femeile din România vor putea participa la cursuri și workshopuri de tehnologie a informației (IT), prin proiectul EveryGirl Everywhere, lansat miercuri, pentru integrarea româncelor în mediul de lucru și de afaceri din domeniul digital, a informat, într-un comunicat remis StartupCafe.ro, organizația Smart Everything Everywhere (SEE), care derulează proiectul.

Inițiativa EveryGirl Everywhere își propune să crească participarea femeilor în sectorul digital românesc de la 25% la 30% până în 2025, prin programe de formare și reconversie profesională și diversificarea opțiunilor profesionale și a șanselor de angajare a femeilor oferind astfel o soluție la problema lipsei forței de muncă în domeniul IT/digital.

EveryGirl Everywhere se înscrie în strategia de acțiune a Comisiei Europene (CE), care a organizat recent la Bruxelles dezbaterea Digital4Her, la inițiativa Comisarului European pentru Economie și Societate Digitală, Mariya Gabriel. Strategia urmărește creșterea participării femeilor în sectorul digital prin trei direcții de acțiune: combaterea stereotipurilor de gen în audiovizual, stimularea educației digitale și promovarea femeilor în antreprenoriat.

Potrivit estimărilor CE, mai multe femei în sectorul digital ar putea aduce 16 miliarde Euro la nivelul UE și reducerea deficitului de specialiști din sectorul IT. În plus, diversitatea de gen ar putea contribui la creșterea performanței, productivității și a gradului de inovație în companiile de tehnologie. Inițiativa este implementată de EveryGirl Alliance, din care fac parte organizațiile Smart Everything Everywhere, Girls who Code Romania, Codette, Girls in Tech Romania, Rails Girls Cluj, Europuls, European Young Innovators Forum și Women in Tech Brussels.

Smart Everything Everywhere este o organizație non-guvernamentală inițiată de Dan Nechita, fost consiler guvernamental în guvernarea Cioloș

Parallax

Vizualizari
1842
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri