Raluca Abrihan

Cursuri gratuite de antreprenoriat: Când se fac înscrierile

Thumbnail

Românii pot urma cursuri gratuite de antreprenoriat şi management, prin programul guvernamental EMPRETEC, pentru care a fost anunțată data înscrierilor online. Bugetul alocat programului pentru anul 2018 este de 504.000 de lei. Iată procedura de implementare.

Cei interesați se vor putea înscrie online, pe site-ul aippimm.ro, începând cu data de 25 iulie, ora 10.00, potrivit anuţului făcut de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert şi Antreprenoriat.

Programul se adresează antreprenorilor existenţi sau potenţiali, precum şi top managerilor, inclusiv specialiştilor din organizaţii publice sau private presupuşi a se comporta de o manieră antreprenorială sau managerială.

Bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2018 este de 504.000 lei și se estimează acordarea de ajutor unui număr de minimum 100 de beneficiari, persoane fizice.

Prin Program se finanţează workshop-urile UNCTAD/EMPRETEC România pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii în domenii de interes pentru dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale, în scopul dobândirii cunoştinţelor teoretice şi cu aplicabilitate practică, necesare începerii şi dezvoltării unei afaceri – a mai anunţat guvernul.

Condiții de participare

Persoanele interesate sa participe la cursuri trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii cumulative:

  • sunt cetăţeni români sau cetățeni străini vorbitori de limbă română;

  • au studii medii sau superioare definitivate cu diplomă de Bacalaureat/Licenţă sau adeverinţă care să ateste finalizarea studiilor;

  • se înscriu la activităţile prevăzute în Program, prin completarea formularului de înscriere;

  • participă pentru prima dată la un atelier EMPRETEC;

  • declară pe propria răspundere că vor participa continuu la toate activitățile workshop-ului pe perioada tuturor celor 9 zile de curs sub sancțiunea interzicerii aplicării la programele naționale derulate de către MMACA o perioadă de 3 ani.

  • prezintă adeverință că sunt apți din punct de vedere medical pentru efort.

Selecţia participanţilor se va face în ordinea înscrierii în program, după cum urmează  :

  • Etapa I -  verificarea condiţiilor de eligibilitate de către OTIMMC,

  • Etapa II - interviu organizat de către traineri certificaţi UNCTAD (Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare).

Ce ar trebui să înveți la EMPRETEC

Ministerul susține că EMPRETEC este un program integrat de pregătire, care oferă întreprinzătorilor instruire şi asistenţă tehnică, precum şi un cadru instituţional pentru dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale şi creşterea competitivităţii pe piaţa locală şi internaţională a întreprinderilor mici şi mijlocii.

Cursantii sunt antreprenori existenţi sau potenţiali precum şi top manageri, inclusiv specialişti din organizaţii publice sau private presupuşi a se comporta de o manieră antreprenorială sau managerială.

Obiectivele declarate ale programului sunt: susţinerea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, crearea de noi locuri de muncă, creşterea numărului de întreprinderi mici şi mijlocii capabile să facă faţă competiţiei şi forţelor concurenţiale în condiţiile globalizării pieţelor.

Procedura Unctad Empretec 2018 by Anonymous laThOzTaXO on Scribd

Vezi aici mai multe documente

Parallax

Vizualizari
5382
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Marian
Avram
Cu un curs de antreprenoriat produci numai antreprenori vai de steaua lor, că ăia adevărați n-au nevoie de niciun curs. Dacă se duce vreunul și chiar învață ceva de la cursurile astea, adică nu știa deja tot ce-i zic ăia, păi nu merită să fie antreprenor, mai bine stă acasă.
(mă rog, cursurile astea reprezintă alt instrument prin care niște șmecheri sifonează niște bani alocându-și salarii babane timp de un an-doi. Bine măcar că nu e vorba de milioane)

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri