Adi Iacob

VIDEO. Samsung a prezentat Infinity Flex Display, noul ecran pliabil de 7.3 inch. UPDATE

Thumbnail

UPDATE: Viitorul smartphone-urilor este ecranul pliabil. Cel puțin, asta gândește Samsung. Compania din Coreea de Sud a anunțat în această seară la conferința pentru dezvoltatori un nou tip de display, pliabil, de 7.3 inch ce ar putea fi prezentat consumatorilor în prima parte a lui 2019 la CES sau Mobile World Conference. 

Thumbnail
Thumbnail
Captură YouTube - Samsung_dev

În raportul privind câștigurile din trimestrul al patrulea, Samsung a declarat că "își va continua eforturile pentru a-și diferenția smartphone-urile prin adoptarea tehnologiilor de ultima generație, cum ar fi ecrane OLED pliabile", scrie Wired.

Samsung face teasing cu acest concept încă din 2014, când a lansat un video în care arată modul în care ar putea arăta un astfel de telefon. 

Cum ar putea arăta telefonul flexibil al Samsung

Documentele depuse de Samsung în 2017 și 2016 pentru obținerea unui brevet, prezintă două variante ale unui telefon flexibil, scrie TechRadar.

  • 2016

Documentul prezintă un dispozitiv îngust, cu un ecran care se îndoaie și se strânge ca un telefon mobil de tip flip (vechile telefoane cu clăpiță). Dispozitivul este descris ca fiind ceva care poate fi "pliat sau desfăcut semi automat". Brevetul arată, de asemenea, un afișaj secundar, care ar trebui să se activeze atunci când folosești dispozitivul.

Thumbnail
Thumbnail
Brevetul Samsung 2016 (Korea Intellectual Property Rights Information Service)

  • 2017

Schițele prezintă un design asemnănător cu cel din anul anterior - similar unui telefon cu clapă, cu o balama voluminoasă, care lasă o rază pentru ca ecranul să se îndoaie fără să se rupă. LetsGoDigital constată că dispozitivul are două afișaje, dintre care unul este flexibil și poate fi pliat dintr-o parte. Balamaua însăși este destul de asemănătoare în ceea ce privește designul cu cea folosită de Microsoft pentru notebookul Surface Book. Fiind similar cu brevetul înregistrat în noiembrie 2016, afișajul ar putea fi pliat la mijloc.

 

Thumbnail
Thumbnail
Brevetul Samsung 2017 (letsgodigital.org)

  • Samsung a lansat și o reclamă în anul 2014, în care prezenta conceptul său de telefon flexibil.
  • UPDATE: spre deosebire de schițele din brevete, reclama prezintă o variantă mult mai apropiată de ceea ce a prezentat Justin Denison, la conferința pentru developeri de miercuri seara.

Startup-ul care ”a furat” startul 

Startup-ul Royole din China ”a furat” startul cu propriul său dispozitiv flexibil. Numit FlexPai, smartphone-ul hibrid de 7,8 inch poate să se îndoaie la 180 de grade și să se transforme dintr-o tabletă într-un telefon, chiar dacă este unul voluminos.

Versiunea de telefon pliabil de la Royole costă în jur de 1.380 de euro în Europa și când este desfăcut ecranul are diagonală de tabletă (7,8 inci) dar se poate îndoi și apoi trei ecrane pot fi folosite: fața, spatele și muchia.

Greutatea lui FlexPai, 320 de grame, este mult peste iPhone XS Max și Galaxy Note 9 care au cam 200 de grame. FlexPai are procesor Qualcomm Snapdragon 8, ecranul este Super AMOLED, iar rezoluția este 1920 x 1440 cu ecranul expandat. Memoria RAM este de 8 GB, iar cea de stocare, de 256 GB. FlexPai are și două camere: una de 20 MP și alta de 16 MP. Bateria este de 3.800 mAh, iar compania Royole spune că livrările încep în decembrie.

Totuși, modelul startup-ului pare a fi la kilometri distanță din punctul de vedere al calității față de un vârf de gamă de la Samsung sau Apple, dar este încă primul dispozitiv pliabil real, și nu un concept sau prototip.

De asemenea, va fi interesant de văzut care va fi durata de viață a noilor ecrane. Reprezentanții Royole susțin că ecranul lor poate rezista la 200.000 de îndoiri înainte de a se degrada.

Ce ar însemna pentru dezvoltatorii de aplicații

Dezvoltatorii vor trebui să-și reprogrameze aplicațiile dacă doresc să profite la maximum de un afișaj pliabil.

Faptul că evenimentul din această seara este dedicat în special colectării de feedback, inclusiv de la dezvoltatorii de aplicații, este puțin probabil să vedem astăzi un dispozitiv gata pentru a fi vândut.

În schimb, odată prezentată interfața dispozitivului, împreună cu primele imagini detaliate ale telefonului, informațiile ar trebui să fie suficiente pentru ca programatorii să înceapă optimizarea aplicațiilor.

FlexiPai de la Royole rulează o versiune modificată a Android 9.0, denumită Water OS, care a fost personalizată pentru a suporta afișajele de dimensiuni diferite ale telefonului.

Royole spune că încă lucrează la îmbunătățirea software-ului, iar din ceea ce am văzut deja în review-urile smartphone-ului, acesta este încă în lucru. De exemplu, există o întârziere considerabilă de răspuns atunci când rotești ecranul sau îl pliezi. De asemenea, versiunea are și erori evidente, precum unele widget-uri care nu își corelează corect dimensiunile pe ecran.

Parallax

Vizualizari
3519
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri