Smile Media

Cum poți verifica dacă mașina pe care urmează să o achiziționezi își merită banii

Thumbnail

Problemele care pot să apară la o mașină sunt de departe cele mai costisitoare. De fiecare dată când ne confruntăm cu o defecțiune tehnică, singura soluție pretabilă este să ne deplasăm cât mai repede la un service auto specializat. Aici, avem siguranța că în cel mai scurt timp ne vom putea bucura, din nou, de autovehiculul nostru pe drumurile naționale și internaționale.

Este de la sine înțeles că întreg acest proces este costisitor. De la înlocuirea pieselor auto cu altele noi și până la manoperă, toate aceste etape depășesc, deseori, bugetul planificat. Lucrurile devin mult mai pesimiste atunci când, imediat după ce ai cumpărat o mașină, te confrunți cu probleme. Descoperă în rândurile următoare câteva sfaturi de urmat pentru a te putea asigura că investiția pe care o faci este pe termen lung!

Analizează cu atenție aspectul exterior al mașinii

Ascunderea micilor defecțiuni, imperfecțiunilor sau a ruginii se numără printre activitățile de top ale samsarilor de mașini. Pentru a vinde o mașină cu câteva sute de euro mai mult, aceștia pot să remedieze la perfecție aspectul exterior al autoturismului. Tocmai din acest motiv, este de datoria ta să verifici existența acestor modificări, în detaliu.

Printre cele mai des întâlnite probleme se numără rugina aflată la baza ușilor, pragurilor, pe partea interioară, precum și în alte zone destul de vizibile. De îndată ce rugina și-a făcut apariția pe mașină, vei avea destul de multe drumuri de făcut la service-ul auto. Mai mult decât atât, vei fi nevoit să achiți costuri destul de mari pentru a scăpa de ea. 

O problemă la fel de importantă este reprezentată de existența imperfecțiunilor la nivelul ușilor, capotei, alături de cele de la pasajul roții de rezervă aflată în portbagaj. În plus, diferența între anii de fabricație ai geamurilor vor fi un indiciu clar că mașina a suferit daune majore. 

Nu uita să inspectezi și vopseaua, pentru a te asigura că nu ai nuanțe diferite pe elementele mașinii.

Testează comportamentul mașinii în timpul șofatului

Chiar dacă nu poți să ai aceleași așteptări de la o mașină second hand ca de la o mașină abia scoasă din fabrică, este important ca autoturismul pe care îl achiziționezi să funcționeze la parametri optimi. Șoferii experimentați simt de la prima tură dacă vehiculul este în regulă sau dacă există câteva probleme tehnice. Printre lucrurile pe care trebuie să le verifici, se numără:

  • Dacă mașina dispune de o funcționare lină a schimbătorului;
  • Modul în care autoturismul răspunde la plecarea de pe loc;
  • Existența zgomotelor și a trepidațiilor la nivelul volanului care, la rândul lor, pot fi datorate de o stare precară a anvelopelor sau a suspensiilor.

Apelează la o firmă specializată care poate verifica mașina pentru tine

Achiziționarea unui autoturism nu se practică în fiecare zi, de aceeași persoană. De aceea, este foarte important să te asiguri că suma pe care o plătești în schimbul autoturismului este una corectă. 

Echipa de la www.autoverificate.ro este formată din experți specializați în verificarea mașinilor de vânzare atât second hand, cât și noi. Orice de la seria șasiului și până la test drive se face de către un personal specializat, motiv pentru care la finalul zilei vei putea răsufla ușurat că decizia pe care ai făcut-o îți va asigura o investiție binemeritată pe termen lung. 

Bucură-te de o nouă achiziție, fără nici măcar un regret. Verifică mașina înainte de a bate palma, pentru a avea parte de cele mai tari experiențe (fără costuri ascunse)!

Parallax

Vizualizari
298
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 408
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri