Claudiu Zamfir

Liderul crypto Binance anunță retragerea din Canada, țara adoptivă a fondatorului, Changpeng Zhao

Binance-dreamstime

Binance, cea mai mare platformă de schimb de criptomonede din lume, și-a anunțat retragerea de pe piața Canadei, țara adoptivă a fondatorului acestui exchange crypto, Changpeng Zhao.

„Din păcate, astăzi anunțăm că Binance se va alătura altor companii cripto importante care se retrag, în mod proactiv, de pe piața canadiană. (...) Deși o piață mică, aceasta avea o valoare sentimentală pentru noi, ca țară a fondatorului nostru”, a transmis Binance, pe Twitter.

Decizia Binance survine după ce, în februarie 2023, autoritățile canadiene au emis noi linii directoare, prin care platformele de tranzacționare de pe piața Canadei au fost obligate să nu mai permită clienților să cumpere sau să depoziteze monede digitale tip stablecoin fără o aprobare prealabilă din partea Administrației Canadiene a Valorilor Mobiliare, potrivit Coindesk.

„Am avut speranțe mari pentru restul industriei blockchain din Canada. Din păcate, noile îndrumări legate de monedele stablecoins și limitările pentru investitori prevăzute platformelor de schimb crypto fac ca piața din Canada să nu mai fie sustenabilă pentru Binance în acest moment. Am amânat această decizie cât am putut, pentru a explora alte căi rezonabile de a proteja utilizatorii canadieni, dar a devenit evident că nu există niciuna (...) Deși nu suntem de acord cu noile îndrumări, sperăm să continuăm să ne implicăm împreună cu autoritățile de reglementare canadiene pentru un cadru de reglementare detaliat și cuprinzător. Suntem încrezători că vom reveni, într-o zi, pe piață, când utilizatorii canadieni vor avea din nou libertatea de a accesa o suită mai largă de active digitale” - a precizat Binance acum.

Miliardarul Changpeng Zhao, findatorul Binance, s-a născut în China, dar a plecat în Canada, cu familia sa, pe când el avea 12 ani.

Parallax

Vizualizari
2101
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri