Claudiu Zamfir

Criptomonede: Ripple obține o finanțare de 200 milioane de dolari

Thumbnail

Lumea criptomonedelor atrage investiții în continuare: startup-ul Ripple anunță că a obținut vineri o finanțare de capital de risc de 200 de milioane de dolari, de la o serie de fonduri de investiții, pentru a dezvolta un sistem de plăți internaționale bazat pe criptomoneda ripple (XRP), una dintre cele mai valoaroase monede virtuale, sub bitcoin și ether.

Investiția de serie C este condusă de fondul de investiții american Tetragon cu participarea SBI Holdings (Japonia) și Route 66 Ventures (SUA).

Astfel, Ripple ajunge la investiții adunate de peste 320 de milioane de dolari.

„În vreme ce alții din domeniul blockchain și-au încetinit creșterea sau chiar s-au închis, noi am accelerat impulsul și tendința de creștere a domeniului pe tot parcursul anului 2019 ”, a declarat Brad Garlinghouse, CEO-ul Ripple.

Rețeaua sa globală de plăți online RippleNet are peste 300 de clienți în întreaga lume și a încheiat un parteneriat cu serviciul de transfer internațional de bani MoneyGram.

Ripple este o criptomonedă descentralizată care folosește propriul blockchain, XRP Ledger.

Un ripple era cotat vineri în jurul a 19 cenți. Un bitcoin era circa 7100 de dolari, un ether, aproape 127 de dolari, iar un bitcoin cash 186 de dolari.

Parallax

Vizualizari
2208
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri