Claudiu Zamfir

Directorul Băncii Transilvania, despre criptomonede: Nu văd nicio valoare într-o monedă care este tranzacționată doar de dragul ei

Thumbnail

Directorul general al Băncii Transilvania, Omer Tetik, a declarat că nu este interesat să facă afaceri cu criptomonede, dar urmărește blockchain ca tehnologie a viitorului pentru domeniul financiar.

„Eu, unul, nu văd nicio valoare în nicio monedă care este tranzacționată doar de dragul ei. Banii au un folos, îi folosești pentru a face altceva cu ei: investești, cheltuiești... Și eu încerc să înțeleg fenomenul, ca fost trader de cameră de tranzacționare, și văd cum avuția ta personală poate deveni avuția nimănui într-un timp foarte scurt, cu criptomonedele”,  a spus Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania, zilele trecute, la conferința de tehnologie Techsylvania 2018, de la Cluj-Napoca.

În schimb, managerul BT s-a arătat interesat de tehnologia blockchain, care stă la baza bitcoin și a altor criptomonede.

„Se face o confuzie în România și în alte piețe între blockchain și criptomonede. Una este tehnologia și cealaltă este un produs al ei. (...) Urmărim atent blockchainul. Credem că este tehnologia viitorului apropiat, dar nu este o tehnologie simplă pe care să o poți adapta. Nu poți să cumperi ceva care să o facă, există o foaie de parcurs până acolo, iar noi suntem la începutul drumului, investim. Nu o văd folosită într-un an sau doi mai ales în sistemul bancar”, a spus Omer Tetik.

Referitor la startupurile de tehnologie în domeniul financiar, el a spus că în acest moment sunt o „modalitate frumoasă” prin care banca își externalizează anumite procese către tehnologie, învățând totodată cum să eficientizeze aceste procese.

„Startupurile fintech preiau afaceri care nu mai sunt profitabile pentru bănci”, a mai afirmat șeful Băncii Transilvania, a doua cea mai mare bancă comercială din România.

În octombrie 2017, startupul Timesafe care a dezvoltat aplicația Pago a fost preluat parțial de BT Investments, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania. Pago este o aplicație prin care se poate efectua plata tuturor facturilor lunare, cu cardul, dintr-un singur cont.

Parallax

Vizualizari
9447
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri