Adi Iacob

Avocatul OneCoin, criptomonedă virală și în România, a fost găsit vinovat în cazul înșelătoriei de 4 miliarde de dolari

Thumbnail

Un avocat american a fost găsit vinovat pentru rolul său în înșelătoria OneCoin, criptomonedă virală și în România, prin care ar fi prejudiciat investitorii din întreaga lume cu peste 4 miliarde de dolari.

Instanța din New York a constatat că Mark Scott a ajutat la perpetuarea fraudei în sistem piramidal, trimițând aproximativ 400 milioane de dolari din Statele Unite spre conturi din alte țări, în timp ce lucra pentru a ascunde adevărata sursă a fondurilor, scrie BBC. Procurorii au spus avocatul ar fi obținut aproximativ 50 de milioane de dolari pentru serviciile sale.

Avocații lui Scott au spus că acesta nu știa că OneCoin nu are, de fapt, nicio valoare. Ei au spus că face pur și simplu treaba cerută de Ruja Ignatova (din Bulgaria), co-fondator al OneCoin. Juriul federal din Manhattan a respins aceste argumente, găsindu-l pe Scott vinovat de spălare de bani și fraudă bancară.

Scott se confruntă cu o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare pentru spălare de bani și o pedeapsă maximă potențială de 30 de ani pentru fraudă bancară. Acesta urmează să fie condamnat pe 21 februarie 2020, scrie The Next Web.

Fratele lui Ruja Ignatova, care a depus mărturie în acest caz, și-a recunoscut recent vinovăția pentru rolul său în înșelătoria OneCoin.

O investigație realizată de FBI a descoperit că 60% din investitorii afectați de înșelătorie sunt chinezi, 18% fiind utilizatori din Europa. Afacerea a generat încasări de 3,3 miliarde de euro și un profit de 2,3 miliarde de euro. Peste 1 miliard de euro au fost spălați și mutați în conturi din Emiratele Arabe, SUA, Irlanda sau Georgia.

OneCoin în România

Anul trecut, mai multe publicații din țară anunțau că a fost realizată cea mai mare tranzacție în monedă digitală OneCoin din România.

"Investitorii au plătit 89.588,38 OneCoin pentru terenul de 7.000 de metri pătraţi situat pe DN 1 Ploieşti - Braşov, suma reprezentând echivalentul a aproape două milioane de euro. Astfel, conform experţilor DealShaker, este cea mai mare tranzacţie cu moneda digitală OneCoin realizată vreodată în România, pe platforma de ecommerce, acolo unde sunt prezenţi peste 30.000 de parteneri din ţara noastră", nota un comunicat de presă al Frames Media Network, care citează datele din platforma de tranzacţionare DealShaker - preluat ulterior de site-uri de știri locale.

Principalii reprezentanți ai OneCoin în România sunt Marian Grigore și Cristi Călina, prezentați ca membrii "OneCoin Diamonds".

 

De asemenea, OneCoin a avut parte de expunere puternică în mass-media din România, inclusiv pe TVR.

 

 

Fondatoarea OneCoin - Ruja Ignatova - a fost prezentă la un eveniment organizat la București, în 2016.

 

Parallax

Vizualizari
4444
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri