Claudiu Zamfir

Un programator Ethereum, reținut de magistrații americani

Thumbnail

Un developer al Ethereum Foundation, o organizație menită să susțină și să promoveze platforma criptomonedei Ether, a fost reținut de magistrații americani, într-o investigație în care este implicat și FBI - Biroul federal de investigații al SUA.

Potrivit Coindesk, un judecător din New York a decis marți că Virgil Griffith, angajat al Ethereum Foundation, poate fi judecat mai departe în acest caz, pentru presupuse legături pe care le-ar fi avut cu autoritățile din Coreea de Nord, de natură să încalce embargoul american, prin acordarea de asistență tehnică statului asiatic totalitar.

De asemenea, judecătorul a decis și  eliberarea lui Griffith din arest în așteptarea procesului pe fond, dar programatorul poate aștepta și câteva săptămâni după gratii, din cauza procedurilor.

Mai exact, procuratura îl acuză pe developerul Ethereum că a încălcat embergoul călătorind în Coreea de Nord „pentru a face o prezentare și a da sfaturi tehnice despre utilizarea criptomonedelor și a tehnologiei blockchain pentru a evita sancțiunile internaționale”, scrie TechCrunch.com.

Griffith, care are titulatura de cercetător la Ethereum Foundation, s-a dus în luna februarie 2019 în Coreea de Nord pentru a participa la „Conferința de criptomonede și blockchain de la Phenian”. El a cerut voie autorităților americane să se ducă la evenimentul tech al nord-coreenilor, dar nu a primit permisiunea.

În luna mai 2019, FBI l-a audiat pe Virgil Griffith în legătură cu acest caz.

Fondatorul Ethereum, programatorul ruso-canadian Vitalik Buterin, a precizat pe Twitter că plecarea lui Griffith în Coreea de Nord nu a avut nicio legătură cu Ethereum Foundation (EF).

„Virgil este prietenul meu, iar acest lucru nu are nicio legătură cu EF. EF nu a plătit nimic și nu a oferit asistență; a fost călătoria personală a lui Virgil, iar mulți l-au sfătuit să nu se ducă”, a spus Buterin, pe Twitter.

El i-a luat, însă, apărarea angajatului său: „Nu cred că Virgil a oferit Coreei de Nord vreun ajutor real în a face ceva rău. El a ținut o prezentare pe baza informațiilor disponibile deja publicului despre software-ul open-source. Nu a existat vreo lecție avansată de hacking bizar. Dacă exista vreo indicație că lucrurile stăteau altfel, aș fi reacționat mult mai ferm împotriva acestui lucru. Virgil nu a câștigat nimic din această deplasare”.

Criptomoneda Ether a fost lansată în anul 2015 de Vitalik Buterin și Gavin Wood.

Potrivit Coinbase, Ether era cotată marți, la transmiterea acestei știri, la circa 640 de lei pe unitate.

Virgil Griffith Complaint by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
2001
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri