Claudiu Zamfir

Creștere bruscă a prețului Bitcoin, marți, 29 august 2023

bitcoin-dreamstime

Prețul Bitcoin a început să crească brusc, de marți după-amiază, după o decizie favorabilă pieței crypto în justiția americană.

Marți, în prima parte a zilei, BTC se tranzacționa în jurul valorii de 26.000 de dolari (chiar sub acest prag), dar după-amiaza a crescut brusc la 27.000 de dolari, pentru ca, pe seară, să sară de 28.000 de dolari, conform cotațiilor de pe Coinmarketcap. Practic, într-un interval de 3 ore, prețul BTC a crescut cu 7,6%.

În același interval, volumul de tranzacționare a Bitcoin a crescut și el de la circa 10 miliarde de dolari la 23 de miliarde de dolari pe zi.

btc coinmarketcap

Foto: Coinmarketcap

Creșterea bruscă a Bitcoin apare după ce Curtea de Apel a Districtului Columbia (din capitala SUA, Washington DC) a dat o soluție favorbilă unei companii de investiții crypto într-un litigiu cu Comisia americană de supraveghere a pieței de capital (SEC).

Pe scurt, SEC respinsese o operațiune prin care firma de managementd de active crypto Grayscale Investment încerca să-și transforme fondul de investiții Grayscale Bitcoin Trust într-un fond deschis de tip ETF (Exchange-Traded Fund).

Marți, judecătorii americani au dispus ca SEC să-și revizuiască decizia, relatează Coindesk.

La ora transmiterii știrii, Bitcoin se tranzacționa la un preț ușor sub 28.000 de dolari.

 

Parallax

Vizualizari
8399
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri