Claudiu Zamfir

De ce a crescut Bitcoin peste pragul de 100.000 dolari: șeful Binance explică principalele motive

binance

Bitcoin a scăzut, vineri, sub 100.000 de dolari, după ce joi reușise să sară acest prag pentru prima oară și să stabilească noul său record, la prețul de 103.900 dolari și 47 de cenți. Richard Teng, directorul (CEO) Binance, cea mai mafe platformă de tranzacționare crypto, a venit cu o serie de explicații privind creșterea BTC din perioada aceasta, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro. 

Fost funcționar și manager corporativ în Singapore, Richard Teng a venit la Binance în 2021, iar din 2023 a fost numit CEO al platformei globale de tranzacționare crypto. El conduce platforma crypto după ce fondatorul, Changpeng Zhao, a fost nevoit să demisioneze din fruntea companiei. În 2024, Changpeng Zhao, alias CZ, a fost încarcerat la o închisoare americană pentru că a tolerat practicile de spălare de bani prin intermediul exchange-ului crypto. 

Acum, Richard Teng pune creșterea BTC pe seama a 3 factori principali: schimbări structurale semnificative ale pieței crypto, potențiale modificări de reglementare în SUA sub administrația Trump și aprobarea vehiculelor investiționale ETF pe Bitcoin, care au atras investitori instituționali. 

„Cu discuțiile despre o rezervă strategică de Bitcoin din SUA și mai multe companii care adaugă Bitcoin la trezoreria lor corporativă, ne aflăm pe punctul unei adevărate adopții la nivel global. Etapa de astăzi marchează un punct de cotitură în călătoria Bitcoin de la un activ de nișă la un instrument financiar principal, atrăgând mai mulți investitori instituționali și de retail, o poveste puternică și un sentiment care întărește poziția cripto-ului în peisajul financiar și încurajează o adoptare mai largă” - se arată în analiza Binance. 

Binance enumeră următoarele motoare de creștere a BTC:

 

  • „Schimbarea recentă a condițiilor macroeconomice a jucat un rol considerabil în creșterea Bitcoin. Odată cu reducerea ratelor dobânzilor de către Rezerva Federală după o perioadă prelungită de înăsprire, iar lichiditatea globală în creștere, capitalul a intrat în active percepute ca rezistente la inflație și rare. Bitcoin, cu oferta sa fixă ​​de 21 de milioane de monede, s-a remarcat ca o acoperire naturală împotriva devalorizării monedelor fiduciare, conducând la creșterea cererii.
  • Perspectiva unei administrații Trump prietenoase cu piața cripto a injectat optimism, prin promisiunile de a transforma SUA într-un hub cripto global făcute pe parcursul campaniei. Retorica în jurul rezervei strategice Bitcoin din SUA și potențialele modificări de reglementare sporesc și mai mult încrederea investitorilor.
  • Achizițiile agresive de Bitcoin de la Microstrategy (firmă americană de business intelligence- n.r.) evidențiază o tendință de creștere a trezoreriei corporative care îmbrățișează active digitale, compania deținând acum 1,5% din totalul ofertei de Bitcoin. Alte companii, precum Marathon Digital și eventual Microsoft, urmează exemplul, indicând o schimbare mai largă către Bitcoin ca activ strategic.
  • Introducerea ETF-urilor Bitcoin și, cel mai recent, a opțiunilor ETF Bitcoin, a făcut mai ușor pentru investitorii instituționali să câștige expunere și să se acopere riscurile, contribuind în mod semnificativ la recenta creștere. Cu intrări substanțiale în aceste ETF-uri, Bitcoin este pregătit pentru integrarea în continuare pe piețele financiare principale”. 

Parallax

Vizualizari
3066
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri