Claudiu Zamfir

Credite de câte 25.000 EUR pentru microîntreprinderi din comunitățile de romi din România

Thumbnail

Microîntreprinderile din comunitățile de etnici romi din România și alte 3 țări balcanice vor putea obține împrumuturi de câte 25.000 de euro de la o companie de  investiții susținută de Fondul European de Investiții (FEI), în cadrul  Programului UE pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială (EaSI).

Compania REDI Economic Development S.A. (REDI), înființată în Luxemburg, este un vehicul de investiții axat pe antreprenorii romi din Europa. Este activă în România prin proiecte din zona ONG.

Marți, REDI a semnat un acord cu FEI prin care fondul european oferă firmei garanții publice. Astfel, REDI va pune la dispoziție 4,65 milioane euro pentru a îmbunătăți accesul la finanțare pentru antreprenorii care își desfășoară activitatea în comunitățile de romi din România, Bulgaria, Serbia și Macedonia de Nord.

Fondurile vor fi disponibile pentru microîntreprinderile active în comunitățile rome marginalizate, acestea putând contracta împrumuturi de până la 25.000 EUR, a precizat Comisia Europeană, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Vor fi finanțare peste 300 de mici afaceri și vor fi create cel puțin 1.000 de locuri de muncă în cele 4 țări balcanice menționate.

Pe lângă sprijinul financiar, REDI le va oferi și asistență tehnică antreprenorilor, cu scopul de a sprijini informarea acestor comunități de romi și de a înțelege nevoile lor specifice de dezvoltare a întreprinderilor.

Parallax

Vizualizari
1303
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri