Smile Media

Creativitate și performanță – două elemente cheie pentru un business performant și securizat - [P]

Thumbnail

În prezent, pentru un proiect productivitatea poate reprezenta în cele mai multe situații drumul spre succes. În contextul pandemic, creșterea consumului de date, fie că menționăm utilizarea internetului sau prelucrarea de conținut multimedia, a generat noi provocării atât pentru mediul organizațional, cât și pentru oamenii aflați la începutul unui business.

Provocările au fost de ordin tehnologic, economic și social care au avut efect imediat, iar adaptarea la noul context a fost de neevitat. Necesitatea unor mașinării virtuale performante reprezintă una dintre cele mai mari provocări pentru oameni și companii. Acestea pot fi asociate unor computere virtuale ce simulează în totalitate modul de funcţionare a componentelor hardware care alcătuiesc un sistem informatic.  Procesoarele Intel din gama Xeon reprezintă soluția invatoarea a unui business prin intermediul configuraților și performanțelor high-end, precum: eficiență energetică, securitate și performanță de calcul.

Thumbnail

Performanță de top și eficiență energetică – cele mai căutate specificații în prezent

Eficientizarea unui business aflat la nivel de start-up sau la nivel de enterprise reprezintă una dintre modalitate necesară de diminuarea costurilor totale. În schimb, performanța (latură esențială a business-ului) este limitată de încercarea de reducerea consumului energetic pentru sisteme de calcul. Noile procesoare Intel Xeon sunt concepute pe baza arhitecturile quad și octa core  pentru a oferi performanță la cele mai înalte niveluri ,frecvența maximă a procesoarelor fiind de 4,50 GHz, și un consum energetic minim de 25 W. Cu alte cuvinte, procesoarele Intel Xeon sunt pregătite să livreze performanță de top cu un cost minim și totodată, tehnologia Intel® Power Tuning folosește senzori integraţi pe placa de bază, pentru control mai eficient atunci când vine vorba de nivelurile de consum de energie şi de disipare a căldurii la nivelul întregului sistem.

 

Specificații tehnice

Gama de procesoare Intel Xeon este foarte diversificată și se adresează deopotrivă business-urile aflate la nivel de start-up, și celor aflate la nivelul de enterprise. O varianta de mijloc este reprezentată de modelul Intel Xeon E-2314 cu următoarea configurație:

  • Viteza de bază 2,4 GHz, iar frecvența în modul boost este 4,5 GHz
  • Număr nuclee: 4
  • Arhitectura de fabricație: 14 nm
  • Suport memorie RAM DDR4 de până la 16 GB (quad channel)

Thumbnail

Salvează-ți creativitatea cu ajutorul Intel Xeon

Pasionații și autorii de conținut multimedia digital se pot bucura de cele mai noi tehnologii oferite de procesoarele Intel Xeon. Printre cele mai importante caracteristici amintim crearea unui Cloud personal sau profesional unde se pot salva, arhiva și securiza toate lucrările pe care aceștia le-au realizat. Tehnologia Intel® Trusted Execution (Intel TXT) oferă utilizatorilor securitate sporită respingând la nivel hardware a atacurilor venite prin programe rău menite. Acest proces se realizează înainte ca sistemul de operare să fie încărcarcat sistemului de operare de maşina virtuală. De asemenea, Intel® Virtualization Technology oferă posibilitatea mașinăriilor virtuale să acceseze și să folosească întreaga putere grafică pe care o poate oferi o stație de lucru profesională. De asemenea, cu ajutorul memoriei grafică integrată a procesorului te vei bucura de o experiență fluidă în timp ce creezi sau editezi conținut multimedia.

Intel Xeon, în funcție de necesitățile și dimensiunile business-ului poți alege dintr-o gamă foarte variată de procesoare Intel Xeon ce pot reprezenta ajutorul hardware pe care orice mediu de afaceri are nevoie. Intel Xeon poate fi achizționat în diverse configurații de performanță prin partenerii ASBIS Romania. Mai multe informații despre produsele INTEL Xeon aici.

 

Pentru cine dorește să acceseze soluțiile server poate utiliza minicomputerele Inte NUC.

Acestea reprezintă alternativa accesibilă a stațiilor de lucru, dar cu performanțe de top pentru a oferi un real avantaj în productivitatea și eficientizarea fluxului de muncă.

Thumbnail

Conectivitatea rapidă este asigurată de varietatea de porturi (HDMI și USB C), ce vor permite conectarea la cele mai noi dispozitive într-un mod foarte rapid. Totodată, portabilitatea și rezistența acestor minicomputere conferă avantajul de a fi transportate oriunde te conectezi. Tot ce ai nevoie pentru a-ți continua munca este să conectez minicomputerul la
un monitor și perifericele de bază (tastatură și mouse)

În funcție de configurația sistemului, minicomputerele vor avea denumiri diferite, precum: NUC 11 TNKi3 (procesor i3), NUC 11 TNKv5 (procesor i5) și NUC 11 TNKv7 (procesor i7). O configurație generală poate fi următoarea:

- Procesor: Intel Core Rocket Lake i3/i5/i7
- Placă video: Iris Xe graphics (integrată)
- Suport memorie RAM: până la 64 Gb
- Dimensiuni: 117 x 112 x 37/56 mm
- Stocare internă (NVMe): 500 Gb
- Sistem de operare: Windows 10, Windows 10 IoT Enterprise, Red Hat Linux,
- Tehnologii: două porturi USB 3.2 (frontale), Ethernet, Bluetooth 4.2 și WI-FI 6, două
porturi USB C, două porturi HDMI (2.0), un port 1x Thunderbolt™ 4.
- Slot cart SSD: NVMe

Intel NUC 11 in diverse configuratii de performanta poate fi achizitionat prin partenerii ASBIS Romania. Mai multe informatii despre produsele INTEL NUC aici.

Parallax

Vizualizari
726
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 363
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri