Claudiu Zamfir

O cooperativă cu peste 10.000 de fermieri anunță rezilierea tuturor contractelor cu firme austriece

Florin Burculescu-cooperativa-Tara-Mea

Cooperativa Țara Mea, care spune că reunește peste 10.000 de fermieri membri, anunță marți că „a demarat procedurile de sistare a oricăror parteneriate cu firme austriece, inclusiv bănci, conturi bancare, virarea salariilor și alimentarea cu combustibil pentru mașinile companiei”.

Decizia vine după ce Guvernul Austriei s-a opus aderării României la spațiul Schengen, în cadrul Consiliului JAI.

Într-un comunicat de presă, Florin Burculescu, președinte Cooperativa Țara Mea, a declarat:

„Ne pare rău pentru unii dintre furnizori, dar este momentul sa ne apărăm țara și să o punem mai presus de interesele financiare imediate, precum și de mofturile de foste imperii. Respectul pentru România valorează mai mult pentru mine, astăzi, decât cifra de afaceri.

Acesta nu este un demers de răzbunare, nici un demers emoțional. Este o reacție serioasa, bine gândită și asumată. Cooperativa Țara Mea are in prim plan dragostea de țară, oricât de desuetă ar fi devenit această terminologie generațiilor mai tinere. Nu trăim vremurile iobagilor, ci trăim într-o societate modernă, bazată pe respect mutual și pe afaceri câștig -castig între toate țările europene. Nu accept că propria mea țară să fie tratată cu lipsa de respect și voi lua toate măsurile, după puterea mea, ca aceste încercări de denigrare sa nu se mai repete.

Atrag atenția, pe acesta cale, românilor, că respectul se câștigă, că fermitatea nu înseamnă lipsa de respect, și partenerilor austrieci că țările sunt formate din oameni, iar pentru strategia politica a propriei țări ne asumăm cu toții responsabilitatea”.

Cooperativa Țara Mea afirmă că este „cea mai mare cooperativa agricola din România și singura cooperativă integrată, cu activități de la cultivarea legumelor si cresterea animalelor pana la productia de lactate, conserve, mezeluri si produse de bacanie, 100% românești”.

Cooperativa mai spune că reunește peste 10.000 de fermieri membri și că produsele sale sunt „disponibile pe piață de mai bine de 12 ani”.

În urma respingerii aderării României la Spațiul Schengen prin veto-ul exprimat de guvernul Austriei, o serie întreagă de oameni de afaceri și politicieni români s-au plâns de pierderile pe care le suportă business-ul din România și au anunțat că intenționează boicotarea companiilor cu capital austriac. În schimb, alți oameni de afaceri și politicieni au avertizat că un astfel de boicot ar face rău și României, având în vedere că statul român sau companii românești au participații în business-urile controlate de capitalul austriac în țara noastră, iar un număr important de salariați români lucrează în acele firme cu capital austriac.

Parallax

Vizualizari
1826
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri