Claudiu Zamfir

Publicația computergames.ro și-a anunțat închiderea și din cauza GDPR

Thumbnail

Publicația românească computergames.ro, veche de 21 de ani, s-a închis, a anunțat pe contul său de Facebook site-ul de știri din gaming.

”Începând de astăzi (18 aprilie), site-ul de știri, articole și review-uri de gaming ComputerGames.ro își va înceta activitatea. Vă mulțumim că ați fost alături de noi în toți acești ani. ComputerGames.ro (1997-2018)” - a anunțat publicația.

Fondatorul publicației de gaming, Silviu Stroie, a declarat, pentru Paginademedia.ro, că motivele care au condus la închiderea publicației și a forumului de jocuri video pe care îl găzduia sunt pierderile financiare și noile norme europene de protecție a datelor GDPR, care vor intra în vigoare din 25 mai 2018.

Site-ul era în pierdere, de ani de zile. Nu este rentabil și nu a fost niciodată”, a declarat Silviu Stroie pentru Paginademedia.ro, adăugând că proiectul a fost “un hobby”. „Normele legate de protecția datelor cu caracter personal. Sunt zeci de mii de oameni implicați, care și-au pus anunțuri (pe forumul găzduit de computergames.ro - n.r.), este greu de gestionat”, a mai spus Silviu Stroie pentru Paginademedia.ro.

În luna martie 2018 computergames.ro a avut 1,7 milioane de vizite, potrivit statisticilor de pe similarweb.com. Site-ul de informații din gaming era astfel cotat pe locul al 371-lea în România. În clasamentul alexa.com, publicația românească computergames.ro ocupa locul 483 ultima oară.

De asemenea, pe contul său de Facebook, computergames.ro strânsese peste 47.000 de aprecieri.

În prezent, computergames.ro își redirecționează vizitatorii către magazinul online  https://shop.computergames.ro/ .

Thumbnail
Foto: termene.ro

Silviu Stroie a înființat computergames.ro la vârsta de 21 de ani. Potrivit site-ului termene.ro, firma lui Stroie, PGL Esports SRL, care deține domeniul computergames.ro și magazinul online de gaming menționat, a avut în anul 2016 o cifră de afaceri de 16,3 milioane de euro, un profit de 1,15 milioane euro și 19 angajați în medie.

Firma PGL este cunoscută pentru organizarea de evenimente e-sports.

Silviu Stroie (42 de ani) deține această firmă împreună cu soția sa, Ana Maria (39 de ani).

El a mai avut și firma Ramtop SRL, din anul 1994, pe care a radiat-o în 2002.

Parallax

Vizualizari
8627
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri