Claudiu Zamfir

Compania de servicii geospațiale Maxar, vândută cu 6,4 miliarde de dolari

maxar

Compania americană de servicii geospațiale Maxar Technologies, cunoscută în ultima vreme mai ales pentru imaginile sale stelitare folosite pentru a localiza și verifica o serie de evenimente legate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, a fost vândută la un preț de circa 6,4 miliarde de dolari, principalul cumpărător făcând investiții și în România.

Principalul cumpărător este fondul de investiții american Advent International, secondat, ca investitor minoritar, de canadienii de la British Columbia Investment Management Corporation. La finalizarea tranzacției Maxar Technologies va fi de-listată de pe Bursa de la New York și de pe Bursa de la Toronto.

Advent International este un fond de investiții private equity, fondat în anul 1984, la Boston, care a făcut afaceri importante și în România. De-a lungul timpului, în România a investit în cel puțin 8 companii de la noi, în diverse domenii: sănătate și pharma (Terapia, Regina Maria, Labormed), telecomunicații (Connex - actuala Vodafone România), materiale de construcții (Ceramica, Deutek), publicitate outdoor (Euromedia), producție de bere (Brewery Holdings).

La rândul său, British Columbia Investment Management Corporation a fost interesat, la un moment dat, de activele Enel din România, dar nu a mai efectuat achiziția.

Parallax

Vizualizari
1070
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri