Claudiu Zamfir

Companie românească de 1,6 miliarde Euro, pe piața reglementată a Bursei de Valori București

Thumbnail

Chimcomplex Borzești, companie controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza (52 de ani), prezentă pe piața de capital românească din noiembrie 1996, a debutat luni, 17 ianuarie, pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București (BVB), sub simbolul bursier CRC, ca urmare a transferului de pe piața AeRO.

La momentul transferului, Chimcomplex Borzești era cea mai mare companie listată pe piața AeRO, cu o capitalizare bursieră de aproape 8 miliarde lei (1,6 miliarde euro), potrivit unui comunicat BVB transmis StartupCafe.ro.

Chimcomplex este principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, fiind o companie strategică pentru economia românească, înființată în 1954 la Borzești, Onești. Chimcomplex administrează în prezent cel mai mare combinat de produse chimice, cu  două platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea (fostele active ale Oltchim).

„Chimcomplex este o companie națională, cu acționariat majoritar românesc și cu un obiectiv clar de a atrage mulți alți investitori români. O companie bine poziționată pentru a oferi valoare strategică potențialilor săi acționari, deoarece valorifică tendințele pieței și va pune România pe harta verde a lumii datorită proiectelor pe care le are în vedere. Compania are un potențial de creștere exponențial întrucât avem patru ași în mânecă: dăm valoare resurselor naturale, avem know-how, avem piață și acum avem și bani”, a declarat Ștefan Vuza, președinte Chimcomplex Borzești.

Acțiunile companiei au închis ultima ședință pe piața AeRO sub simbolul CHOB, 12 ianuarie, la prețul de 26,2 lei per acțiune. În prima zi pe Piața Reglementată, acțiunile companiei disponibile sub noul simbol bursier CRC, au deschis ședința de tranzacționare cu prețul de închidere al simbolului CHOB din 12 ianuarie.

În ultimele șase luni, am livrat produse esențiale pentru 54 țări de pe 5 continente, pentru aproximativ 600 de clienți. Investițiile de peste 245 milioane de euro derulate de Chimcomplex în ultimii ani au creat premisele unei dezvoltări eficiente și sustenabile. În prezent sunt în faza de execuție finală proiecte de peste 55 milioane de euro și sunt în pregătire și start execuție proiecte de peste 125 milioane de euro. Astăzi alocăm câteva ore pentru a sărbători, dar apoi ne întoarcem la chimie, inginerie, proiectare și livrare pentru portofoliul nostru de clienți în creștere”, spune Victor Avram, CEO Chimcomplex Borzești.

Chimcomplex Borzești este a doua companie care trece de pe piața AeRO pe Piața Reglementată, categoria Standard, după Bittnet Systems în iunie 2020.

În 2020 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei, iar în primele 9 luni ale anului 2021 a raportat o cifră de afaceri de 1,7 miliarde de lei. Chimcomplex Borzești este deținută de CRC Alchemy Holding cu 85% din acțiuni și de Statul Român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, cu 8,9%. Restul capitalului social, de aproximativ 5%, este deținut de persoane juridice și fizice. 

Parallax

Vizualizari
7934
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri