Denisa Crăciun

Grupul MedLife primește aprobarea Consiliului Concurenței pentru achiziția a 50% din acțiunile Neolife

Thumbnail

Compania românească MedLife a finalizat achiziția a 50% din pachetul de acțiuni al centrelor de oncologie Neolife România, după ce a primit aprobarea Consiliului Concurenței, conform unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Este cea mai mare tranzacție inițiată de MedLife în 2021, care va permite companiei românești să își extindă facilitățile în zona de oncologie la nivel national.

Grupul MedLife își consolidează serviciile integrate de diagnostic și tratament oncologic prin cele 4 centre medicale ale Neolife din București (2), Iași și Brașov ce vor oferi pacienților români tehnologie de ultimă oră, know-how medical internațional asigurat de echipe multidisciplinare, experte în cele mai avansate proceduri de diagnostic și tratament oncologic.

Echipa Neolife a dezvoltat servicii în radioterapie și medicină nucleară în țările vecine precum Bulgaria și Republica Moldova și, în acest context, Grupul MedLife va extinde parteneriate ce vor depăși granițele României.

„MedLife are ca obiectiv strategic consolidarea zonei de oncologie printr-o abordare holistică care pornește de la prevenția cancerului, diagnosticare și tratament, până la asigurarea calității vieții pacientului oncologic. De acum accentul îl vom marca prin experiența imbatabilă a Neolife pentru a asigura accesul la îngrijire de top hiperpersonalizată”, spune Mihai Marcu, CEO MedLife.

„Devenim împreună cu MedLife un model de referință în ceea ce privește abordarea și eficiența noastră în tratarea cancerului. Atât prin extinderea infrastructurii medicale și creșterea accesibilității pacienților oncologici la servicii de top, dar în special prin asigurarea pe termen lung a calității sănătății românilor.  Nu suntem în cel mai optimist scenariu în zona oncologică cu 95.000 de noi cazuri de cancer și aproximativ 54.000 de decese cauzate de cancer în 2021, cu pandemia care a dus la amânări semnificative în materie de diagnostic și tratament. Dar, chiar dacă expectanța este de a avea o creștere a numărului de pacienți diagnosticați cu cancer sau cu stadii avansate, există și un salt al cercetării și inovării prin intermediul cărora terapiile noastre de ultimă generație oferă arme eficiente în lupta împotriva cancerului. În România avem o echipă foarte bine consolidată de profesioniști, condusă de Fabio Razzetto, managerul nostru la nivel național”, a precizat Ismail Dernek, CEO Grupul MNT Healthcare.

Neolife Medical Center România, cu un total de peste 250 de angajați și colaboratori, a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 110 milioane lei, în creștere cu 20% față de anul 2020.

Grupul MedLife își va continua strategia dinamică de extindere după ce anul trecut a achiziţionat 6 companii: CED Pharma (iunie 2021), Leti Farm (iunie 2021), Monix Pharm (iunie 2021), Pharmachem Distribuţie (iulie 2021), ce au fost consolidate. La acestea s-a adăugat în noiembrie anul trecut, Neolife Medical Center.

Tot la finalul anului trecut compania a cumpărat pachetul integral al Spitalului Onco Card din Braşov, achiziţie încă supusă analizei Consiliului Concurenţei.

Parallax

Vizualizari
265
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri