Denisa Crăciun

O companie IT românească intenționează să recruteze specialiști IT din Ucraina, în contextul invaziei rusești

Thumbnail

O companie românească de dezvoltare software specializată în eCommerce intenționează să recruteze specialiști IT din Ucraina, în contextul atacului provocat de Rusia asupra vecinilor noștri ucraineni.

Inițiativa companiei IT Innobyte a fost anunțată vineri, în timpul unei conferințe de presă, de Cătălin  Șomfălean, co-fondatorul companiei, care spune că atunci „când vorbim de relocare ne referim la mutarea în România (n.r. a specialiștilor IT din Ucraina) și susținerea lor 100% cu mutarea în România și plata chiriei”.

„Ne uităm, ca și mai marii politicieni, cu îngrijorare și cu atenție la ceea ce se desfășoară în nord-estul României și ne pare rău pentru ceea ce se întâmplă acolo. Motiv pentru care am început să discutăm pe partea legală și fiscală ce putem face pentru a susține, așa cum putem noi, și din perspectiva noastră, oamenii care lucrează în  programare sau în partea de testare. Și pentru a-i ajuta și pentru a dezvolta un plan pentru a-i integra în Innobyte și pentru a-i reloca în România, am început să desfășurăm acest plan. Lucrăm la el împreună cu partea juridică și partea fiscală de la noi din firmă”, a spus antreprenorul Cătălin Șomfălean, co-fondator Innobyte, în conferința de presă.

De cealaltă parte,  Cătălin Bordei, managing partner Innobyte, spune că în mod „clar e un lucru la început, trebuie să vedem cum se pot implementa aceste lucruri și cu siguranță vom reveni cu mai multe detalii în momentul în care vom reuși să schițăm un plan concret”.

Innobyte este o companie de dezvoltare software specializată în eCommerce, care din 2021 este parte din grupul Life Is Hard, o companie listată la Bursa de Valori București (BVB), piața AeRO.

În 2021, Innobyte a avut o cifră de afaceri de 10,64 milioane de lei, cu o creștere year over year (YOY) de 21,24% și un profit net de 2,74 milioane de lei, cu o creștere YOY de 21,87%. Anul trecut, compania a pornit colaborarea cu o nouă industrie, Farma și a reușit să aducă 7 clienți noi în portofoliul său.

Pentru 2022, compania românească plănuiește diversificarea portofoliului, respectiv posibilitatea de a crea o nouă divizie, specializată pe un nou tip de platformă și crearea unui produs propriu eCommerce pentru IMM-uri.

De asemenea, intenționează să își crească echipa cu 20% și ia în calcul alocarea a aproximativ 10% din cifra de afaceri din 2021 pentru a susține recrutările , retenția de personal, precum și creșterea bazei de clienți.

La momentul actual, în cadrul companiei lucrează 38 de specialişti. Aproape 20% dintre angajaţi sunt din afara Bucureştiului, unde Innobyte are birou.

Parallax

Vizualizari
2648
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri