Denisa Crăciun

O companie imobiliară românească distribuie 4 acțiuni gratuite pentru fiecare 5 acțiuni deținute, acționarilor înregistrați pe 16 decembrie

Thumbnail

Compania imobiliară românească One United Properties S.A., în care are un mic pachet de acțiuni și miliardarul român Daniel Dines, fondator și CEO UiPath, a anunțat, miercuri, că va distribui în data de 20 decembrie 2021 acțiuni gratuite.

Compania va distribui acționarilor titluri gratuite în proporție de 4 acțiuni noi ONE pentru fiecare 5 acțiuni deținute.

Acțiunile gratuite vor fi acordate acționarilor care dețin acțiuni ONE la data de înregistrare 16 decembrie 2021.

„Încă de la prima operațiune de majorare a capitalului One United Properties efectuată în 2017, am incorporat întotdeauna primele de emisiune in capitalul social. Totodată, având în vedere potențialul incredibil de dezvoltare al sectorului imobiliar din România, dar și de peste hotare, suntem dedicați păstrării politicii noastre de dividende orientate spre creștere, care încorporează atât distribuția de numerar, cât și acordarea de acțiuni gratuite. Ne menținem astfel politica de dividende conform căreia vom distribui acționarilor până la 35% din profitul brut consolidat, restul capitalului fiind reinvestit în creșterea afacerii noastre. În paralel, dorim să conservăm modelul de distribuție semestrială a dividendelor, prima plată a acestora fiind aprobată în cadrul adunării anuale a acționarilor din luna aprilie a fiecărui an, iar cea de-a doua fiind supusă aprobării acționarilor în a doua jumătate a anului. Credem că această abordare atinge echilibrul perfect între a recompensa toți acționarii noștri pentru contribuția lor, menținând în același timp accesul la capitalul necesar dezvoltării noastre,” a spus Victor Căpitanu, cofondator al One United Properties.

Valoarea totală a majorării de capital social este de 228,81 milioane lei, iar compania va emite un număr total de 1,14 miliarde acțiuni ordinare noi, cu valoarea nominală de 0,20 lei pe acțiune.

Capitalul utilizat pentru această operațiune provine din încorporarea a aproximativ 80% din primele de emisiune rezultate în urma IPO-ului pe care One United Properties l-a derulat în perioada 22 iunie – 2 iulie 2021.

În urma operațiunii de majorare a capitalului social, capitalul social al One United este de 514,8 milioane lei, împărțit în 2,5 miliarde acțiuni.

Acțiunile companiei au debutat la Bursa de Valori București (BVB) pe 12 iulie 2021. Din 20 septembrie 2021, acțiunile ONE sunt incluse în indicele BET, care urmărește evoluția celor mai lichide 19 companii listate la BVB. Pe 20 noiembrie 2021, FTSE Russell a anunțat că acțiunile ONE vor fi incluse începând cu 20 decembrie 2021 în indicele FTSE Russell pentru piețele emergente, FTSE Global All Cap.

Parallax

Vizualizari
395
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri